Last van een virus, malware, spam of storende pop-ups tijdens het internetten? HijackThis helpt je graag verder.

Welkom op HijackThis, op dit forum kan je terecht voor gratis hulp bij het verwijderen van virussen, malware en andere schadelijke software. Als gast kan je alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren.

Klik hier om een gratis account te registreren!

Donaties

Ben je tevreden over de manier waarop onze medewerkers je geholpen hebben op HijackThis.nl? Of wil je HijackThis.nl een hart onder de riem steken om dit vrijwilligerswerk verder te kunnen blijven doen? Overweeg dan eens of je een (vrijblijvende) donatie aan ons forum kan doen. Met dank bij voorbaat voor de donatie die je aan HijackThis.nl hebt gedaan!

donaties

Melding dat AdBlock wordt gebruikt

Plaats hier uw logfile(s) en omschrijf zo goed mogelijk uw problemen.
gertcor
Lid
Berichten: 65
Lid geworden op: 11 aug 2009 21:45
Besturingssysteem: Windows 7 Home SP1
Bescherming: Kaspersky IS 2015
Locatie: Dordrecht

Melding dat AdBlock wordt gebruikt

Bericht door gertcor » 22 jul 2017 14:34

Als ik in de startpagina naar NU.nl ga of een video wil bekijken die ook via NU.nl loopt dan krijg ik de melding dat ze constateren dat ik AdBlock gebruik en of ik dat wil stoppen.
Via configuratie programma's en onderdelen AdBlock gedeïnstalleerd maar de melding blijft komen.
Bij extra en invoegtoepassingen staat hij ook niet meer en her register (regedit) heb ik alle meldingen waarin AdBlock voorkwam verwijderd.
Ik werk met een Sony VAIO laptop en die heeft een aantal bloatware programma's die ik beslist niet kwijt wil dus helper hou daar rekening mee als je een aktie voorschrijft.
Ook als Adware, Malwarebytes, JRT en Ccleaner gedraaid maar nog geen resultaat.
Zou een helper hier naar kunnen kijken?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

gertcor
Lid
Berichten: 65
Lid geworden op: 11 aug 2009 21:45
Besturingssysteem: Windows 7 Home SP1
Bescherming: Kaspersky IS 2015
Locatie: Dordrecht

Re: Melding dat AdBlock wordt gebruikt

Bericht door gertcor » 23 jul 2017 18:45

Inmiddels heb ik zonder resultaat het volgende uitgevoerd:
IE11 geopend, naar Extra, naar Internetopties, naar Geavanceerd en IE opnieuw ingesteld.
Gaarne ook een verwijzing als dit het verkeerde onderdeel is van het forum is.

Gebruikersavatar
Eric
Site Admin
Berichten: 14845
Lid geworden op: 13 apr 2005 15:54
Besturingssysteem: Windows 10
Bescherming: Malwarebytes pro
Locatie: Kotje aan de kust.
Contacteer:

Re: Melding dat AdBlock wordt gebruikt

Bericht door Eric » 26 jul 2017 14:38

Goede middag,

Altijd belangrijk om een backup te maken van alles, je weet maar nooit.

Start de Afbeelding Farbar Recovery Scan Tool nogmaals.
  • Download fixlist.txt uit de bijlage naar het bureaublad, waar ook FRST.exe aanwezig is.
  • Dubbelklik op FRST.exe om de tool te starten.
  • Als het programma is geopend klik Yes (Ja) bij de disclaimer.
  • Druk op de Fix knop
  • Er zal u een logbestand aangemaakt worden (fixlog.txt) op dezelfde plaats vanwaar de 'tool' is gestart.
  • Voeg dit logbestand als bijlage toe aan het volgende bericht..
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
****Afbeelding****
Doneren kan hier :wink:
traagheidtips
Dit is geen link, erop klikken is zinloos.
Hitmanpro"Alert"

gertcor
Lid
Berichten: 65
Lid geworden op: 11 aug 2009 21:45
Besturingssysteem: Windows 7 Home SP1
Bescherming: Kaspersky IS 2015
Locatie: Dordrecht

Re: Melding dat AdBlock wordt gebruikt

Bericht door gertcor » 26 jul 2017 15:15

Hierbij de log file.
Bedankt.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

gertcor
Lid
Berichten: 65
Lid geworden op: 11 aug 2009 21:45
Besturingssysteem: Windows 7 Home SP1
Bescherming: Kaspersky IS 2015
Locatie: Dordrecht

Re: Melding dat AdBlock wordt gebruikt

Bericht door gertcor » 26 jul 2017 15:24

Beste Peter,
Als ik nu NU.nl opstart dan moet ik eerst akkoord gaan met het plaatsen van een cookie en na schermvernieuwing krijg ik weer de melding:
Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want NU.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor NU.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Dus tot op heden nog geen succes.
Ik wacht nieuwe berichten af.
Gert

gertcor
Lid
Berichten: 65
Lid geworden op: 11 aug 2009 21:45
Besturingssysteem: Windows 7 Home SP1
Bescherming: Kaspersky IS 2015
Locatie: Dordrecht

Re: Melding dat AdBlock wordt gebruikt

Bericht door gertcor » 26 jul 2017 16:22

Hoi Peter,
Nog even dit, ook op Hardwareinfo.net krijg ik diezelfde tekst m.b.t. AdBlock.
Daar is al een tijdje de discussie gaande m.b.t. het whitelisten van hun site.
En ook daar zijn diverse mensen die AdBlock hebben verwijderd en toch die melding krijgen.
Zie;
https://nl.hardware.info/reviews/6280/3 ... la-firefox

O ja, ik gebruik alleen I.E versie 11 maar ik zie in die eerste log file ook Firefox en Chrome staan hoe kan dat?
Ik lees het wel t.z.t.
Gert

Gebruikersavatar
Eric
Site Admin
Berichten: 14845
Lid geworden op: 13 apr 2005 15:54
Besturingssysteem: Windows 10
Bescherming: Malwarebytes pro
Locatie: Kotje aan de kust.
Contacteer:

Re: Melding dat AdBlock wordt gebruikt

Bericht door Eric » 26 jul 2017 16:58

Goede middag,

Ik ben niet Peter :)
:shock:
****Afbeelding****
Doneren kan hier :wink:
traagheidtips
Dit is geen link, erop klikken is zinloos.
Hitmanpro"Alert"

Gebruikersavatar
Eric
Site Admin
Berichten: 14845
Lid geworden op: 13 apr 2005 15:54
Besturingssysteem: Windows 10
Bescherming: Malwarebytes pro
Locatie: Kotje aan de kust.
Contacteer:

Re: Melding dat AdBlock wordt gebruikt

Bericht door Eric » 26 jul 2017 16:59

Download OTL naar je Bureaublad
  • Dubbelklik op OTL.com om het programma te openen. Zorg ervoor dat all andere vensters gesloten zijn, en laat het programma ongestoord zijn werk doen.
  • Zet een vinkje bij Scan All Users.
  • Klik op de knop Quick Scan. Verander de instellingen van OTL niet, tenzij ik je hiervoor specifiek instructies geef. De scan zal niet heel erg lang duren.
    • Er zullen twee Kladblok-vensters geopend worden wanneer de scan klaar is. OTL.Txt en Extras.Txt. Deze bestanden zijn opgeslagen in dezelfde locatie als OTL.
    • Kopieer (Bewerken->Alles selecteren, Bewerken->Kopiëren) en plak (Bewerken->Alles selecteren, Bewerken->Plakken) de inhoud van deze twee bestanden één voor één in je volgende bericht.
****Afbeelding****
Doneren kan hier :wink:
traagheidtips
Dit is geen link, erop klikken is zinloos.
Hitmanpro"Alert"

gertcor
Lid
Berichten: 65
Lid geworden op: 11 aug 2009 21:45
Besturingssysteem: Windows 7 Home SP1
Bescherming: Kaspersky IS 2015
Locatie: Dordrecht

Re: Melding dat AdBlock wordt gebruikt

Bericht door gertcor » 26 jul 2017 18:53

Hallo Eric, (excuses voor de naams fout)

Bijgaand de 2 gevraagde files.
M.vr.gr. Gert
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Eric
Site Admin
Berichten: 14845
Lid geworden op: 13 apr 2005 15:54
Besturingssysteem: Windows 10
Bescherming: Malwarebytes pro
Locatie: Kotje aan de kust.
Contacteer:

Re: Melding dat AdBlock wordt gebruikt

Bericht door Eric » 28 jul 2017 12:56

Firefox staat in combinatie gemeld met kaspersky.com:
Chrome staat actief onder C:\Users\eigenaar\AppData\Local\Google\Chrome\

Ik zie verder geen rare programma's
****Afbeelding****
Doneren kan hier :wink:
traagheidtips
Dit is geen link, erop klikken is zinloos.
Hitmanpro"Alert"

gertcor
Lid
Berichten: 65
Lid geworden op: 11 aug 2009 21:45
Besturingssysteem: Windows 7 Home SP1
Bescherming: Kaspersky IS 2015
Locatie: Dordrecht

Re: Melding dat AdBlock wordt gebruikt

Bericht door gertcor » 28 jul 2017 14:16

Eric kan ik Chrome verwijderen door via de verkenner naar die map te gaan en het daar te verwijderen?
In het configuratiescherm bij programma's en onderdelen komt Chrome niet voor ook niet onder Google Chrome.
Bij het installeren van Kaspersky heb ik waarschijnlijk vergeten het betreffende vinkje voor Firefox weg te halen.

Moet ik deze browsers verwijderen of zijn ze niet volledig geïnstalleerd?
Als dit het verder was en verder geen bijzonderheden bedankt voor je uitzoekwerk Eric.
En een goed wekend, Gert.

Gebruikersavatar
Eric
Site Admin
Berichten: 14845
Lid geworden op: 13 apr 2005 15:54
Besturingssysteem: Windows 10
Bescherming: Malwarebytes pro
Locatie: Kotje aan de kust.
Contacteer:

Re: Melding dat AdBlock wordt gebruikt

Bericht door Eric » 31 jul 2017 13:00

Als je deze browsers niet gebruikt staat het je vrij deze te verwijderen.
****Afbeelding****
Doneren kan hier :wink:
traagheidtips
Dit is geen link, erop klikken is zinloos.
Hitmanpro"Alert"

gertcor
Lid
Berichten: 65
Lid geworden op: 11 aug 2009 21:45
Besturingssysteem: Windows 7 Home SP1
Bescherming: Kaspersky IS 2015
Locatie: Dordrecht

Re: Melding dat AdBlock wordt gebruikt

Bericht door gertcor » 31 jul 2017 17:15

Ja dat is het nou net Eric,
Die browsers zijn niet geïnstalleerd anders had ik ze wel kunnen verwijderen in "programma's en onderdelen".
Maar daar staan echt niet bij.
Dat ze wel qua naam voorkwamen zag ik in de FRST logjes.
Is er nog een oplossing of moet ik er maar mee leren leven.

Gebruikersavatar
Eric
Site Admin
Berichten: 14845
Lid geworden op: 13 apr 2005 15:54
Besturingssysteem: Windows 10
Bescherming: Malwarebytes pro
Locatie: Kotje aan de kust.
Contacteer:

Re: Melding dat AdBlock wordt gebruikt

Bericht door Eric » 03 aug 2017 13:01

Ok we gaan dan wat proberen.


Ga naar Start > Configuratiescherm > Software "Programma's en Onderdelen".
Selecteer Google Chrome en verwijder deze geheel van de computer.

Download vervolgens Afbeelding Old Chrome Remover naar bijvoorbeeld het bureaublad.
  • Klik met de rechtermuisknop op OldChromeRemover-0.5 en kies voor de optie uitvoeren als administrator.
  • Er verschijnt nu een zwart commandprompt scherm, wacht vervolgens tot de onderstaande melding verschijnt.
Afbeelding
  • Druk vervolgens op de toets Y om de verouderde versie(s) van Google Chrome te verwijderen.
  • Wanneer dit gereed is klikt u op een willekeurige toets, b.v. de spatiebalk om het programma te sluiten.
****Afbeelding****
Doneren kan hier :wink:
traagheidtips
Dit is geen link, erop klikken is zinloos.
Hitmanpro"Alert"

Gebruikersavatar
Eric
Site Admin
Berichten: 14845
Lid geworden op: 13 apr 2005 15:54
Besturingssysteem: Windows 10
Bescherming: Malwarebytes pro
Locatie: Kotje aan de kust.
Contacteer:

Re: Melding dat AdBlock wordt gebruikt

Bericht door Eric » 03 aug 2017 13:03

Start de Afbeelding Farbar Recovery Scan Tool nogmaals.
  • Download fixlist.txt uit de bijlage naar het bureaublad, waar ook FRST.exe aanwezig is.
  • Dubbelklik op FRST.exe om de tool te starten.
  • Als het programma is geopend klik Yes (Ja) bij de disclaimer.
  • Druk op de Fix knop
  • Er zal u een logbestand aangemaakt worden (fixlog.txt) op dezelfde plaats vanwaar de 'tool' is gestart.
  • Voeg dit logbestand als bijlage toe aan het volgende bericht..
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
****Afbeelding****
Doneren kan hier :wink:
traagheidtips
Dit is geen link, erop klikken is zinloos.
Hitmanpro"Alert"

Plaats reactie