Gebruikersavatar
PeterJ
Moderator
Berichten: 3503
Lid geworden op: 22 okt 2007 23:22

Voer ter controle opnieuw de acties in dit bericht uit.
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Tevreden met de geboden hulp, overweeg een vrijblijvende donatie of plaats een bedankje. Hoe je dat doet lees je hier.
Gebruikersavatar
Miami
Lid
Berichten: 91
Lid geworden op: 10 jan 2010 17:20
OS:: Windows 10
AV:: McAfee

Zie bijlage.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
PeterJ
Moderator
Berichten: 3503
Lid geworden op: 22 okt 2007 23:22

Prima, de beschadiging is verholpen. We kijken verder.

Heb je een betaalde versie van McAfee en hoe lang loopt het abonnement dan nog ?
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Tevreden met de geboden hulp, overweeg een vrijblijvende donatie of plaats een bedankje. Hoe je dat doet lees je hier.
Gebruikersavatar
Miami
Lid
Berichten: 91
Lid geworden op: 10 jan 2010 17:20
OS:: Windows 10
AV:: McAfee

Oke fijn :)

Ik heb inderdaad een betaalde versie van McAfee, loopt tot 21-4-2021
Heb dat wel onlangs opnieuw moeten installeren omdat de updates niet goed gingen.
Gebruikersavatar
PeterJ
Moderator
Berichten: 3503
Lid geworden op: 22 okt 2007 23:22

Heb dat wel onlangs opnieuw moeten installeren omdat de updates niet goed gingen.
De updates van McAfee of van Windows zelf ?
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Tevreden met de geboden hulp, overweeg een vrijblijvende donatie of plaats een bedankje. Hoe je dat doet lees je hier.
Gebruikersavatar
Miami
Lid
Berichten: 91
Lid geworden op: 10 jan 2010 17:20
OS:: Windows 10
AV:: McAfee

Sorry, dat had ik duidelijker moeten uitleggen.

McAfee bleef hangen in de controle op updates. Die werden dan niet geïnstalleerd en dan kreeg ik een melding dat realtime scannen was uitgeschakeld en er geen antivirusbescherming was.
Dus ik heb de versie verwijderd via en opnieuw erop gezet.

Ik kan nu alleen geen volledige scan doen vanwege dat opstartprobleem.
Gebruikersavatar
PeterJ
Moderator
Berichten: 3503
Lid geworden op: 22 okt 2007 23:22

De-installeer eens McAfee LiveSafe en McAfee WebAdvisor. Herstart daarna de computer.
Windows Defender zal automatisch je actieve antivirus programma worden.

Is het opstartprobleem nu weg ?
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Tevreden met de geboden hulp, overweeg een vrijblijvende donatie of plaats een bedankje. Hoe je dat doet lees je hier.
Gebruikersavatar
Miami
Lid
Berichten: 91
Lid geworden op: 10 jan 2010 17:20
OS:: Windows 10
AV:: McAfee

Dat durf ik niet weer zo goed.
Is uitschakelen ook een optie i.p.v. deinstalleren?
Gebruikersavatar
PeterJ
Moderator
Berichten: 3503
Lid geworden op: 22 okt 2007 23:22

Ik ben bang van niet maar je mag het eerst proberen.
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Tevreden met de geboden hulp, overweeg een vrijblijvende donatie of plaats een bedankje. Hoe je dat doet lees je hier.
Gebruikersavatar
Miami
Lid
Berichten: 91
Lid geworden op: 10 jan 2010 17:20
OS:: Windows 10
AV:: McAfee

Geeft geen verschil inderdaad.
Gebruikersavatar
PeterJ
Moderator
Berichten: 3503
Lid geworden op: 22 okt 2007 23:22

Waarom durf je McAfee niet te de-installeren ?
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Tevreden met de geboden hulp, overweeg een vrijblijvende donatie of plaats een bedankje. Hoe je dat doet lees je hier.
Gebruikersavatar
Miami
Lid
Berichten: 91
Lid geworden op: 10 jan 2010 17:20
OS:: Windows 10
AV:: McAfee

Ik ben beveiligd via het mcafee account van mijn zwager. Ik betaal mijn deel aan hem.
Als ik opnieuw wil installeren moet dat via hem. Dat (de)-installeren ging de laatste keer via 2 activeringslinkjes nogal moeizaam, ik weet niet of Mcafee nog meer verstrekt. Dus als het niet echt nodig is liever niet :D
Verder heb ik al betaald voor 1 jaar net dus eraf halen is ook niet echt een optie.
Mijn zwager heeft geen problemen op zijn pc.

Ik heb wel het idee dat het opstarten begint als hij in de slaapstand schiet. Kan dat verwijderd worden?
Gebruikersavatar
PeterJ
Moderator
Berichten: 3503
Lid geworden op: 22 okt 2007 23:22

Als ik opnieuw wil installeren moet dat via hem.
Dat is inderdaad niet handig. Misschien is het 1 abonnement voor meerdere computers.
Overigens is Windows Defender tegenwoordig goed genoeg als antivirus programma.

Kijk hier eens hoe je de instellingen voor slaapstand kan aanpassen:
https://www.seniorweb.nl/tip/tip-automa ... -instellen
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Tevreden met de geboden hulp, overweeg een vrijblijvende donatie of plaats een bedankje. Hoe je dat doet lees je hier.
Gebruikersavatar
Miami
Lid
Berichten: 91
Lid geworden op: 10 jan 2010 17:20
OS:: Windows 10
AV:: McAfee

Ja dat klopt, 1 abonnement voor meer pc's.
Wij hebben dat al jaren maar goed om te weten van Windows Defender.
Ik heb er geen verstand van :D

Ik heb via de link de slaapstand aangepast naar Nooit.
Gebruikersavatar
Miami
Lid
Berichten: 91
Lid geworden op: 10 jan 2010 17:20
OS:: Windows 10
AV:: McAfee

Nou hij start nu niet meer opnieuw op. :D
Probleem dus de slaapstand denk ik.
Beeldscherm schakelt wel uit na 5 minuten maar daarna kom ik weer gewoon erin.
Ik weet niet of dat verder nog opgelost moet/kan worden of dat dit zo goed is?

Is het nu veilig om te internetbankieren of moet ik nog check doen?

Terug naar “Virus- en malwarebestrijding logfile-sectie”