Last van een virus, malware, spam of storende pop-ups tijdens het internetten? HijackThis helpt je graag verder.

Welkom op HijackThis, op dit forum kan je terecht voor gratis hulp bij het verwijderen van virussen, malware en andere schadelijke software. Als gast kan je alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren.

Klik hier om een gratis account te registreren!

Donaties

Ben je tevreden over de manier waarop onze medewerkers je geholpen hebben op HijackThis.nl? Of wil je HijackThis.nl een hart onder de riem steken om dit vrijwilligerswerk verder te kunnen blijven doen? Overweeg dan eens of je een (vrijblijvende) donatie aan ons forum kan doen. Met dank bij voorbaat voor de donatie die je aan HijackThis.nl hebt gedaan!

donaties

Foutmelding over hdd

Vragen over hardware-problemen
Forumregels
Plaats hier a.u.b. geen FRST/RSIT/DDS/HijackThis logjes!
Deze sectie is alleen bestemd voor algemene computerproblemen.
Problemen die veroorzaakt worden door infecties zullen worden behandeld in de daarvoor bestemde sectie van het forum.
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 6571
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27
Besturingssysteem: windows 10 Pro 64-bit
Bescherming: Emsisoft Anti-Malware

Re: Foutmelding over hdd

Bericht door abbs » 01 dec 2019 17:11

Hallo,

Veel succes ermee, en bedankt :)
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.

hermanmicra
Lid
Berichten: 91
Lid geworden op: 03 nov 2009 23:52
Besturingssysteem: Windows 10 / win xp pro
Bescherming: defender

Re: Foutmelding over hdd

Bericht door hermanmicra » 02 dec 2019 02:32

Ik heb inmiddels 2 van die modules besteld...ben benieuwd :)

Ik laat nog wel weten hoe het gaat.


mvg
Herman

Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 6571
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27
Besturingssysteem: windows 10 Pro 64-bit
Bescherming: Emsisoft Anti-Malware

Re: Foutmelding over hdd

Bericht door abbs » 02 dec 2019 11:37

Hallo,

Heel mooi, ik ben benieuwd.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.

hermanmicra
Lid
Berichten: 91
Lid geworden op: 03 nov 2009 23:52
Besturingssysteem: Windows 10 / win xp pro
Bescherming: defender

Re: Foutmelding over hdd

Bericht door hermanmicra » 04 dec 2019 14:11

Hoi Abbs

Geheugen is aangekomen en ik heb het er in gezet in
de zelfde sloten als waar de andere in zaten.

Pc gestart,scherm dat het was gevonden >>> toets F1 om te
bevestigen,toetsenbord doet niets.... :pale:

Meerdere keren gestart,geen verandering...lampjes toetsenbord knipperde wel
even maar ik kwam niet verder.......

Muis uit de PS2 gehaald en in usb gezet,nu ging hij wel verder en
kwam ik weer in XP.

Nu werkt het toetsenbord weer niet in Windows :evil:
Pc uit gezet en van de stroom af gehaald en 30 sec gewacht......

Toen geschiede het wonder....windows starte op en alles werkte :mrgreen:
Volgens mij is hij nu vlotter met het afspelen van filmpjes.

ik heb nog een logje gemaakt,kan jij zien of alles oke is ?

http://speccy.piriform.com/results/1eTh ... 3R3Ot3WwNx

mvg
Herman

Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 6571
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27
Besturingssysteem: windows 10 Pro 64-bit
Bescherming: Emsisoft Anti-Malware

Re: Foutmelding over hdd

Bericht door abbs » 04 dec 2019 17:10

Hallo,

Naar mijn mening zit het er netjes uit top dat alles beter werkt.
Ga je nog voor een nieuwe SSD?
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.

hermanmicra
Lid
Berichten: 91
Lid geworden op: 03 nov 2009 23:52
Besturingssysteem: Windows 10 / win xp pro
Bescherming: defender

Re: Foutmelding over hdd

Bericht door hermanmicra » 04 dec 2019 17:55

Ja Abbs,dat word het volgende project.
Wel nog een vraagje...ik ben een link tegengekomen van HP
over het plaatsen van oa geheugen met verschillende grote,daar
uit begrijp ik dat als ik het goed doet ik er ook nog die 2 modules
van 1GB er bij zou kunnen zetten.

Ik heb de link gevonden alleen is mijn engels wat minder goed,zou jij
daar eens naar willen kijken ? ik heb ze nu in de zwarte zitten en
de witte zijn nu leeg.

https://support.hp.com/nl-nl/product/hp ... /c01362907

Herman

Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 6571
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27
Besturingssysteem: windows 10 Pro 64-bit
Bescherming: Emsisoft Anti-Malware

Re: Foutmelding over hdd

Bericht door abbs » 04 dec 2019 19:06

Hallo,

Afbeelding


In welke slots zitten ze nu bij jou?
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.

hermanmicra
Lid
Berichten: 91
Lid geworden op: 03 nov 2009 23:52
Besturingssysteem: Windows 10 / win xp pro
Bescherming: defender

Re: Foutmelding over hdd

Bericht door hermanmicra » 04 dec 2019 19:22

Fijn dat je even meekijkt

1 DIMM socket XMM1, Channel A (populate first) zwart
3 DIMM socket XMM3, Channel B (populate second) zwart


2 XMM2 wit en 4 XMM4 wit zijn vrij

Herman

Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 6571
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27
Besturingssysteem: windows 10 Pro 64-bit
Bescherming: Emsisoft Anti-Malware

Re: Foutmelding over hdd

Bericht door abbs » 04 dec 2019 19:48

hermanmicra schreef:
04 dec 2019 19:22
Fijn dat je even meekijkt

1 DIMM socket XMM1, Channel A (populate first) zwart
3 DIMM socket XMM3, Channel B (populate second) zwart


2 XMM2 wit en 4 XMM4 wit zijn vrij
Als ik in beschrijving van je link lees (ik neem aan dat het jou typt pc is) staat: (vertaalt uit jou link)_

1. DIMM socket XMM1, Channel A (populate first) Black
2. DIMM socket XMM2, Channel A White
3. DIMM socket XMM3, Channel B (populate second) Black
4. DIMM socket XMM4, Channel B White

Dan zou het nu werken volgens de tweekanaalsmodule.
Het systeem werkt in een beter presterende tweekanaalsmodus als de totale geheugencapaciteit van de DIMM's in kanaal A gelijk is aan de totale geheugencapaciteit van de DIMM's in kanaal B.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dat is nu zo in A zit 2048 MBytes en in B zit 2048 MBytes dus die zijn gelijk.
Steek je nu in 2 & 4 de 1024 MBytes dan zou het weer gelijk zijn aan elkaar dus moeten werken.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.

hermanmicra
Lid
Berichten: 91
Lid geworden op: 03 nov 2009 23:52
Besturingssysteem: Windows 10 / win xp pro
Bescherming: defender

Re: Foutmelding over hdd

Bericht door hermanmicra » 04 dec 2019 19:59

Hoi Abbs

Ik ga er mee aan de gang en laat het wel weer weten.

Als dit goed werkt ( 6.0GB ) en ik later overstap op Win7 of Win 8.1
werkt dat dan ook goed met 6GB of is het daar voor te weinig?

groetjes
Herman

hermanmicra
Lid
Berichten: 91
Lid geworden op: 03 nov 2009 23:52
Besturingssysteem: Windows 10 / win xp pro
Bescherming: defender

Re: Foutmelding over hdd

Bericht door hermanmicra » 04 dec 2019 20:31

Gedaan ging dit keer zonder problemen.

http://speccy.piriform.com/results/AU24 ... 2OvD8NVOuO




Herman

Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 6571
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27
Besturingssysteem: windows 10 Pro 64-bit
Bescherming: Emsisoft Anti-Malware

Re: Foutmelding over hdd

Bericht door abbs » 05 dec 2019 11:18

hermanmicra schreef:
04 dec 2019 19:59

Als dit goed werkt ( 6.0GB ) en ik later overstap op Win7 of Win 8.1
werkt dat dan ook goed met 6GB of is het daar voor te weinig?
Dat zou goed gaan, maar waarom Windows 10 niet meteen dit zou een idee kunnen zijn: https://softwarelicense4u.com/nl/besturingssystemen?p=1
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.

hermanmicra
Lid
Berichten: 91
Lid geworden op: 03 nov 2009 23:52
Besturingssysteem: Windows 10 / win xp pro
Bescherming: defender

Re: Foutmelding over hdd

Bericht door hermanmicra » 05 dec 2019 11:49

Goedemorgen Abss

Win7 kan ik nog een beetje van mijn oude werkgever,win 8.1 ken
ik helemaal niet en win10 veranderd iedere keer.
Ik weet ook niet of deze pc nog zal werken op win10,bij HP
zijn alleen de drivers van Win Xp en Win7 beschikbaar.

Ik moet daar echt nog even over nadenken.

Ik heb een laptop met win10 (1909) en daar zoek ik me rot naar allerlei
dingen......en dat ding is echt traag,volgens mij start er zoveel
rommel van ms en asus op dat ik er zelden iets mee doe,alleen
de bank maar ook dat is niet vooruit te schoppen.

Voor die laptop maar een nieuw onderwerp starten in software ?

mvg
Herman

Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 6571
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27
Besturingssysteem: windows 10 Pro 64-bit
Bescherming: Emsisoft Anti-Malware

Re: Foutmelding over hdd

Bericht door abbs » 05 dec 2019 12:56

hermanmicra schreef:
05 dec 2019 11:49

zijn alleen de drivers van Win Xp en Win7 beschikbaar.

Ik moet daar echt nog even over nadenken.
Dan zou ik voor 8.1 gaan want W7 word na januari 2020 niet meer ondersteunt.


Voor die laptop maar een nieuw onderwerp starten in software ?
Dat is goed dan blijft alles overzichtelijker.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.

hermanmicra
Lid
Berichten: 91
Lid geworden op: 03 nov 2009 23:52
Besturingssysteem: Windows 10 / win xp pro
Bescherming: defender

Re: Foutmelding over hdd

Bericht door hermanmicra » 05 dec 2019 15:32

Hoi Abbs

Ik zal nog even nadenken wat ik er op ga zetten.

Ik neem aan dat de link die jij poste een betrouwbare zaak is ?

Verder heb ik eea gelezen over SSD en als ik het goed zag mag je
ook een SSD sata 600 op een systeem van Sata 300 zetten en zou het goed werken op de snelheid van sata 300...als het niet zo is meld het dan even,SSD
en Sata zijn voor mij ook redelijk nieuw.

Voor de laptop maak ik een nieuw onderwerp aan ^-^

Dan mag je deze van mij sluiten.

Herman

Gesloten