Last van een virus, malware, spam of storende pop-ups tijdens het internetten? HijackThis helpt je graag verder.

Welkom op HijackThis, op dit forum kan je terecht voor gratis hulp bij het verwijderen van virussen, malware en andere schadelijke software. Als gast kan je alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren.

Klik hier om een gratis account te registreren!

Donaties

Ben je tevreden over de manier waarop onze medewerkers je geholpen hebben op HijackThis.nl? Of wil je HijackThis.nl een hart onder de riem steken om dit vrijwilligerswerk verder te kunnen blijven doen? Overweeg dan eens of je een (vrijblijvende) donatie aan ons forum kan doen. Met dank bij voorbaat voor de donatie die je aan HijackThis.nl hebt gedaan!

donaties

"Loeiende" ventilator (maar geen hoog CPU-gebruik?)

Vragen over hardware-problemen
Forumregels
Plaats hier a.u.b. geen FRST/RSIT/DDS/HijackThis logjes!
Deze sectie is alleen bestemd voor algemene computerproblemen.
Problemen die veroorzaakt worden door infecties zullen worden behandeld in de daarvoor bestemde sectie van het forum.
Gesloten
Vertigo1981
Lid
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 mar 2013 22:21
Besturingssysteem: Windows 7
Bescherming: ESET NOD32

"Loeiende" ventilator (maar geen hoog CPU-gebruik?)

Bericht door Vertigo1981 »

Dag allen,
De afgelopen periode heb ik nogal last van een "loeiende / stomende / blanzende" ventilator. Eentje die veel lawaai maakt, dus. M'n laptop (HP ProBook 5310) loopt ook nogal warm aan.

Ik heb dit in het verleden wel eens eerder gehad, maar toen was er (ik meen door een virus/trojan/malware) ook sprake van een hoog CPU-gebruik: vrijwel continu tussen de 80 en 100 %.

Nu lijkt het CPU-gebruik me vrij normaal. Meestal maar zo'n 10 %, soms oplopend tot 20 - 30 % als ik veel open heb, met af en toe wat pieken als ik een nieuw programma opstart. Dat is toch vrij normaal?

Waar zou de loeiende ventilator en oververhitting dan vandaan komen? Misschien toch een logje plaatsen? Of kan het ook in andere oorzaken zitten? Google leert me dat het ook kan komen door vuil in de laptop; is het inderdaad aan te raden 'm van binnen schoon te (laten) maken?

Bedankt alvast! 8)

Dave
Lid
Berichten: 82
Lid geworden op: 23 jun 2007 00:46

Re: "Loeiende" ventilator (maar geen hoog CPU-gebruik?)

Bericht door Dave »

Wat je best even kan doen is je laptop helemaal uitschakelen en de accu eruit halen. Dan met een compressor of luchtdrukspray busje in de koelopening spuiten. Vaak zie je dat er al na enkele maanden een stofophoping ontstaat in deze openingen. Ook de ventilator zelf kan je eens uitspuiten (voorzichting!) indien je daar goed bij kan. Veel van je problemen zullen dan al opgelost zijn.
De ventilator gaat nl. harder draaien afhankelijk van de temperatuur (ingebouwde sensor meet dit continu op). Wanneer warme lucht niet goed afgevoerd wordt blijft de ventilator steeds volle kracht draaien. Ook wanneer je processor amper in gebruik is.

Gesloten