Last van een virus, malware, spam of storende pop-ups tijdens het internetten? HijackThis helpt je graag verder.

Welkom op HijackThis, op dit forum kan je terecht voor gratis hulp bij het verwijderen van virussen, malware en andere schadelijke software. Als gast kan je alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren.

Klik hier om een gratis account te registreren!

Donaties

Ben je tevreden over de manier waarop onze medewerkers je geholpen hebben op HijackThis.nl? Of wil je HijackThis.nl een hart onder de riem steken om dit vrijwilligerswerk verder te kunnen blijven doen? Overweeg dan eens of je een (vrijblijvende) donatie aan ons forum kan doen. Met dank bij voorbaat voor de donatie die je aan HijackThis.nl hebt gedaan!

donaties

slechte wifi verbinding

Vragen over hardware-problemen
Forumregels
Plaats hier a.u.b. geen FRST/RSIT/DDS/HijackThis logjes!
Deze sectie is alleen bestemd voor algemene computerproblemen.
Problemen die veroorzaakt worden door infecties zullen worden behandeld in de daarvoor bestemde sectie van het forum.
ro2b
Lid
Berichten: 36
Lid geworden op: 03 mei 2007 18:02

Re: slechte wifi verbinding

Bericht door ro2b » 28 apr 2013 21:37

Ik moet dat van de DS nog aanpassen maar ondertussen gaat er iets niet goed.

Alle stappen tot en met 4 gedaan maar kon in de linksys en sitecom de gateway nergens invullen. Toch zoveel mogelijk gedaan en alles routers op de beschreven manier verbonden. Nu op de Mac wel ethernet maar geen internet ;-( zelfs niet via wifi. Alle ssid's en wpa's aangepast maar ook zonder resultaat. Wat nu?

Gollem
Lid
Berichten: 24
Lid geworden op: 29 mei 2012 17:53
Besturingssysteem: Windows 7 Ultimate
Bescherming: MSE

Re: slechte wifi verbinding

Bericht door Gollem » 28 apr 2013 21:44

De gateway blijkt inderdaad niet aanwezig te zijn. Die slaan we dus over. Als maar wel de primaire DNS-server is ingevuld.

Welk IP-adres krijgt de Mac? Hij heeft toch geen vast IP-adres?

Houdt er rekening mee dat je nu niet meer zomaar in de diskstation kunt komen. Je zult dan (tijdelijk) een truc uit moeten halen.

ro2b
Lid
Berichten: 36
Lid geworden op: 03 mei 2007 18:02

Re: slechte wifi verbinding

Bericht door ro2b » 28 apr 2013 21:52

De DS laat ik even voor wat het is. Eerst maar overal internet.

De MAc zegt bij wifi het volgende:
Wi-Fi is verbonden met Olthof1825EE4 en heeft het IP-adres 192.168.0.103.
Ik heb de Sitecom er nu even tussenuit.

Wil je nog meer weten?

ro2b
Lid
Berichten: 36
Lid geworden op: 03 mei 2007 18:02

Re: slechte wifi verbinding

Bericht door ro2b » 28 apr 2013 21:55

Sorry, was te snel met antwoorden.

Als ik de SiteCom er tussenhang dan ziet hij dat wifi netwerk (met dezelfde naam) en dus geen internet.

Via de Linksys gaat het dus wel.

ro2b
Lid
Berichten: 36
Lid geworden op: 03 mei 2007 18:02

Re: slechte wifi verbinding

Bericht door ro2b » 28 apr 2013 21:56

Gollem schreef:Als maar wel de primaire DNS-server is ingevuld
Is dat DNS1?

Gollem
Lid
Berichten: 24
Lid geworden op: 29 mei 2012 17:53
Besturingssysteem: Windows 7 Ultimate
Bescherming: MSE

Re: slechte wifi verbinding

Bericht door Gollem » 28 apr 2013 22:01

ro2b schreef:
Gollem schreef:Als maar wel de primaire DNS-server is ingevuld
Is dat DNS1?
Yep

ro2b
Lid
Berichten: 36
Lid geworden op: 03 mei 2007 18:02

Re: slechte wifi verbinding

Bericht door ro2b » 28 apr 2013 22:01


Gollem
Lid
Berichten: 24
Lid geworden op: 29 mei 2012 17:53
Besturingssysteem: Windows 7 Ultimate
Bescherming: MSE

Re: slechte wifi verbinding

Bericht door Gollem » 28 apr 2013 22:02

ro2b schreef:Sorry, was te snel met antwoorden.

Als ik de SiteCom er tussenhang dan ziet hij dat wifi netwerk (met dezelfde naam) en dus geen internet.

Via de Linksys gaat het dus wel.
Dan staat de Sitecom nog niet goed qua IP-adressering/DHCP-server. Standaard heeft een Sitecom als eigen IP-adres 192.168.0.1. Als de TC7200 hetzelfde IP-adres heeft, krijg je een IP-conflict en geen internet.

Gollem
Lid
Berichten: 24
Lid geworden op: 29 mei 2012 17:53
Besturingssysteem: Windows 7 Ultimate
Bescherming: MSE

Re: slechte wifi verbinding

Bericht door Gollem » 28 apr 2013 22:03

Dit is voor de WAN-kant. Die wordt niet gebruikt en hoeft dus ook niet ingevuld te worden.

ro2b
Lid
Berichten: 36
Lid geworden op: 03 mei 2007 18:02

Re: slechte wifi verbinding

Bericht door ro2b » 28 apr 2013 22:12

Oke, de linksys is als volgt ingesteld.

http://www.mijnbestand.nl/Bestand-CLQRYPI4L6MT.png

Is dit nu akkoord?

Gollem
Lid
Berichten: 24
Lid geworden op: 29 mei 2012 17:53
Besturingssysteem: Windows 7 Ultimate
Bescherming: MSE

Re: slechte wifi verbinding

Bericht door Gollem » 28 apr 2013 22:16

ro2b schreef:Oke, de linksys is als volgt ingesteld.

http://www.mijnbestand.nl/Bestand-CLQRYPI4L6MT.png

Is dit nu akkoord?
Yep. Als je nu de Sitecom configureert à la Linksys (lees voor kip konijn, oftewel 192.168.0.2 wordt 192.168.0.3) dan moet het gaan werken.

Ik ga trouwens plat. Morgen weer vroeg op.

ro2b
Lid
Berichten: 36
Lid geworden op: 03 mei 2007 18:02

Re: slechte wifi verbinding

Bericht door ro2b » 28 apr 2013 22:23

Prima en weltrusten en uiteraard tot nu alvast erg bedankt.

Ik ga wel verder met posten maar dat zie je vanzelf wel.

ro2b
Lid
Berichten: 36
Lid geworden op: 03 mei 2007 18:02

Re: slechte wifi verbinding

Bericht door ro2b » 28 apr 2013 22:43

Zo is de Sitecom ingesteld:
http://www.mijnbestand.nl/Bestand-PJK6QOL8TC8S.png

Een DNS kan ik hier nergens vinden maar is denk ik wel de oorzaak van het probleem.

Ik heb de Sitecom er nu aanhangen maar zonder ander aangesloten netwerk.
Dan kan ik hem dus benaderen via 192.168.0.3
Zodra ik het andere (wifi) netwerk via de linksys aanzet, kan ik de Sitecom niet meer benaderen. Wat ik ook doe, hij ziet hem gewoon niet terwijl hij met een kabel rechtstreeks aan de pc hangt.

ro2b
Lid
Berichten: 36
Lid geworden op: 03 mei 2007 18:02

Re: slechte wifi verbinding

Bericht door ro2b » 29 apr 2013 13:24

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Ik was denk ik niet helemaal wakker gisteravond.
De UTP kabel naar de modem op zolder zat er dus niet in bij de Linksys.
Aansluiten en ja hoor, alles werkt.

De snelheid is nog wat aan de lage kant (voor de bedrade pc's ca. 90Mbps, maar dat kan komen door het type kabel).

Ik kan alle routers nu benaderen vanaf de mac en ga nu de DS aansluiten.

ro2b
Lid
Berichten: 36
Lid geworden op: 03 mei 2007 18:02

Re: slechte wifi verbinding

Bericht door ro2b » 29 apr 2013 13:32

Gollem schreef:Houdt er rekening mee dat je nu niet meer zomaar in de diskstation kunt komen. Je zult dan (tijdelijk) een truc uit moeten halen.
Ik ga even wat proberen.
Ik zal de DS rechtstreeks op een pc aansluiten en kijken of ik hem dan kan benaderen.
Ik moet hem dan een vast IP geven in de range 192.168.0.xx? bijvoorbeeld 49 (als laatste in de reeks)

Gesloten