Welkom op ons forum!

Heb je een computerprobleem of een algemene vraag? Registreer een account op het forum, wij helpen je dan graag verder om het probleem vakkundig op te lossen.

Gebruikersavatar
Hilversum
Lid
Berichten: 29
Lid geworden op: 11 mar 2010 11:36
OS:: windows
AV:: hitman pro

Ik heb een nieuwe laptop (Acer) aangeschaft; voornamelijk zodat mijn schoolgaande zoon deze kan gebruiken naast zijn tablet. Maar ook ik zal deze gebruiken.
Ik wilde daar een programma op downloaden, maar krijg de melding 'U dient administrator-machtigingen op te geven om dit bestand te kunnen kopiëren'
Ik ben tot nu toe nog de enige gebruiker van de laptop.
Wel wil ik de laptop zo instellen dat we apart kunnen inloggen en apart gegevens kunnen opslaan.
Hoe kan ik die administrator-machtigingen zo instellen dat ik programma's er op kan zetten?
En hoe kan ik een nieuwe gebruiker toevoegen?
Bij het opstarten van de laptop wordt niet gevraagd welke gebruiker wil inloggen of zo. Ik ben ook maar de enige gebruiker.
Na het starten komt mijn naam in beeld en het witte vak waarin ik het wachtwoord dien in te vullen.
Gebruikersavatar
Abraham54
Collega Helper
Berichten: 2755
Lid geworden op: 15 feb 2010 21:00
OS:: Windows 10 Professional x64
AV:: Windows Defender
Locatie: Grootste stad vanTwente
Contacteer: Website

Indien je bent ingelogd, ga dan naar Configuratiescherm>Gebruikersaccounts.

Staat er dan bij de afbeelding vermerkt dat je administrator bent of staat er iets anders.
Domheid is ook een gave God's, maar men mag haar niet misbruiken.
Gebruikersavatar
Hilversum
Lid
Berichten: 29
Lid geworden op: 11 mar 2010 11:36
OS:: windows
AV:: hitman pro

Ja er staat:
Administrator
Met wachtwoord beveiligd

Daarnaast staat:
Gast
Gastaccount uitgeschakeld
Gebruikersavatar
Abraham54
Collega Helper
Berichten: 2755
Lid geworden op: 15 feb 2010 21:00
OS:: Windows 10 Professional x64
AV:: Windows Defender
Locatie: Grootste stad vanTwente
Contacteer: Website

Met welke browser probeer je die download?
Domheid is ook een gave God's, maar men mag haar niet misbruiken.
Gebruikersavatar
Hilversum
Lid
Berichten: 29
Lid geworden op: 11 mar 2010 11:36
OS:: windows
AV:: hitman pro

Op deze computer staat IE (zo'n blauw e'tje)
Gebruikersavatar
Abraham54
Collega Helper
Berichten: 2755
Lid geworden op: 15 feb 2010 21:00
OS:: Windows 10 Professional x64
AV:: Windows Defender
Locatie: Grootste stad vanTwente
Contacteer: Website

Of via het Onderhoudscherm (Configuratiescherm) de Smartscreenfunktie uitschakelen of een andere browser gebruiken.
Domheid is ook een gave God's, maar men mag haar niet misbruiken.
Gebruikersavatar
Hilversum
Lid
Berichten: 29
Lid geworden op: 11 mar 2010 11:36
OS:: windows
AV:: hitman pro

Ik heb gekozen voor een andere browser; ik zag zo gauw niet waar en hoe (in configuratiescherm) ik Smartscreenfunktie kon uitschakelen en wat dat inhoudt / voor gevolgen heeft als ik straks mijn zoon als tweede gebruiker wil invoeren.
Ook in de andere browser lukt het niet; Avira lijkt het als virus te herkennen en tegen te houden... Er komt rechts onderin een Avira security alert schermpje omhoog en ik kan nergens kiezen voor negeren of zo. (alleen remove of details of go to Avira answers)
Gebruikersavatar
Abraham54
Collega Helper
Berichten: 2755
Lid geworden op: 15 feb 2010 21:00
OS:: Windows 10 Professional x64
AV:: Windows Defender
Locatie: Grootste stad vanTwente
Contacteer: Website

Download de Afbeelding Farbar Recovery Scan Tool 32 of 64 bit van één van de onderstaande links
Farbar Recovery Scan Tool 32 bit (x86)
Farbar Recovery Scan Tool 64 bit (x64)
  • Dubbelklik op FRST.exe om de tool te starten.
  • Als het programma is geopend klik Yes (Ja) bij de disclaimer.
  • Druk op de Scan knop
  • Er zal u een logbestand aangemaakt worden (FRST.txt) op dezelfde plaats vanwaar de 'tool' is gestart.
Logbestanden plaatsen
  • Voeg het logbestand met de naam "FRST.txt" als bijlage toe aan het volgende bericht.
  • Het logbestand met de naam "Addition.txt" wat geminimaliseerd is hoeft u niet te plaatsen, alleen als hierom wordt gevraagd.
  • Hoe u een bijlage kunt toevoegen aan het bericht leest u hier.
Domheid is ook een gave God's, maar men mag haar niet misbruiken.
Gebruikersavatar
Hilversum
Lid
Berichten: 29
Lid geworden op: 11 mar 2010 11:36
OS:: windows
AV:: hitman pro

FRST logje
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
Abraham54
Collega Helper
Berichten: 2755
Lid geworden op: 15 feb 2010 21:00
OS:: Windows 10 Professional x64
AV:: Windows Defender
Locatie: Grootste stad vanTwente
Contacteer: Website

Domheid is ook een gave God's, maar men mag haar niet misbruiken.
Gebruikersavatar
Hilversum
Lid
Berichten: 29
Lid geworden op: 11 mar 2010 11:36
OS:: windows
AV:: hitman pro

Ja ik heb deze bekeken. Ik had er al een aantal van weggehaald.
Voor de zekerheid Acer helplijn nog even gebeld. Deze denken dat het 'iets' in windows is en adviseren mij de PC terug te zetten naar fabrieksinstellingen (en dan eerst hetgeen ik heb opgeslagen te downloaden)
Gebruikersavatar
Hilversum
Lid
Berichten: 29
Lid geworden op: 11 mar 2010 11:36
OS:: windows
AV:: hitman pro

De Acer optie terugzetten doe ik liever niet natuurlijk; want dan kan ik alles weer opnieuw installeren, weghalen et cetera. Kost ook weer een paar uurtjes... :-(
Gebruikersavatar
Abraham54
Collega Helper
Berichten: 2755
Lid geworden op: 15 feb 2010 21:00
OS:: Windows 10 Professional x64
AV:: Windows Defender
Locatie: Grootste stad vanTwente
Contacteer: Website

Configuratiescherm » Herstel

En klik dan op de onderste regel: "Als u problemen hebt met uw pc, kunt u deze vernieuwen in PC-instellingen.

Kies daar voor een reparatie met behoud van bestanden.
Domheid is ook een gave God's, maar men mag haar niet misbruiken.

Terug naar “Windows 10”