Pagina 1 van 1

te hoge temperaturen

Geplaatst: 10 jul 2016 02:32
door Miemoo
Hallo. Ik heb het idee dat mijn laptop te warm wordt, naar mijn idee is dit nog niet zolang het geval. Hij wordt al vrij warm als ik bijna niks doe. Speccy geeft bv nu, in ruststand onder andere: Processor (Intel Core i7 2630QM @ 2.00GHz): 63 graden, Moederbord (ASUSTeK Computer Inc. N53SV (CPU 1)) 68 graden. Speedfan geeft nog hogere waarden. De rest blijft onder de 44 graden. Deze temperaturen zijn als ik het energiebeheerschema op gebalanceerd zet. Zet ik hem op energiebesparend gaan ze iets omlaag. Zet ik hem op hoge prestaties en/of ga ik gewoon weer vanalles doen, speel ik bijv een film af en open ik nog een ander programma, springt moederbord soms al richting 72.
Is dat wel gezond?
Ik speel geen games. Ik heb hem een paar dagen geleden stofvrij laten maken, de koelpasta is vervangen, de oplader werkt goed, ik heb programma's verwijderd die ik niet nodig heb, en heb volgens mij geen virussen. De weergave staat op klassieke weergave (dus geen geheugenvretende aero effecten e.d) De laptop staat meestal op een tafel of groot boek, niet op schoot.
Ik hoop dat er nog iets anders is wat ik kan doen om de warmte binnen de perken te houden. Toen ik hem kocht hoorde ik hem nauwelijks, nu blaast hij veel meer, vrijwel meteen na het opstarten al. Bedankt voor de reactie.

Re: te hoge temperaturen

Geplaatst: 18 aug 2016 19:47
door dorado
Deze temperaturen zijn nog net binnen de marge. Kijk maar: https://www.youtube.com/watch?v=VuP6I0mOb1s

Re: te hoge temperaturen

Geplaatst: 20 aug 2016 05:01
door Miemoo
Hmm, ok.. Blijft alleen wel 't gegeven bestaan dat 'ie flink meer geluid is gaan maken dan in de begintijd na aankoop. Het was lange tijd een hele stille laptop maar de laatste tijd hoor ik hem bijna altijd wel blazen/stofzuigen, ook als ik praktisch niets doe en ook niet overdreven veel services heb draaien. Misschien draagt opschonen ahv een logje nog iets bij :?:

Re: te hoge temperaturen

Geplaatst: 20 aug 2016 12:27
door dorado
Ja, plaats in de RSIT/DDS/HijackThis log sectie een nieuw onderwerp.

Re: te hoge temperaturen

Geplaatst: 21 aug 2016 19:34
door Miemoo
Ok.