Last van een virus, malware, spam of storende pop-ups tijdens het internetten? HijackThis helpt je graag verder.

Welkom op HijackThis, op dit forum kan je terecht voor gratis hulp bij het verwijderen van virussen, malware en andere schadelijke software. Als gast kan je alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren.

Klik hier om een gratis account te registreren!

Donaties

Ben je tevreden over de manier waarop onze medewerkers je geholpen hebben op HijackThis.nl? Of wil je HijackThis.nl een hart onder de riem steken om dit vrijwilligerswerk verder te kunnen blijven doen? Overweeg dan eens of je een (vrijblijvende) donatie aan ons forum kan doen. Met dank bij voorbaat voor de donatie die je aan HijackThis.nl hebt gedaan!

donaties

Computer blijft soms in DOS hangen bij opstarten

Vragen over hardware-problemen
Forumregels
Plaats hier a.u.b. geen FRST/RSIT/DDS/HijackThis logjes!
Deze sectie is alleen bestemd voor algemene computerproblemen.
Problemen die veroorzaakt worden door infecties zullen worden behandeld in de daarvoor bestemde sectie van het forum.
Gesloten
TheSchoenveter
Lid
Berichten: 2
Lid geworden op: 01 jan 2017 16:31
Besturingssysteem: Windows 10 Home
Bescherming: Bullguard

Computer blijft soms in DOS hangen bij opstarten

Bericht door TheSchoenveter » 01 jan 2017 16:58

Hallo,

Even kort voorstellen, ik heet Niels en ik kwam hier vaker tussen 2004-2007.
Mijn ervaringen hier waren toen goed en iedereen was behulpzaam en vriendelijk.
Daarom kom ik nu mijn probleem hier even voorleggen.

Mijn computer blijft zeer regelmatig in het beginscherm van DOS hangen. Ik zie dan een wit puntje twee keer knipperen en vervolgens krijg ik alleen de optie om met DEL in de moederbordinstellingen te komen. Resetten helpt niet, de computer volledig uitzetten en van het stroomnet afhalen helpt meestal wel.
Windows staat geinstalleerd op een Samsung SSD. Ook mijn andere SSD schijf, een Kingston HyperX, wordt regelmatig niet herkend ook niet in schijfbeheer.

Als hij eenmaal opgestart is zijn er totaal geen problemen. Het is puur dat de harde schijf soms niet gelezen wordt en dit gebeurt sinds kort opeens.
Helaas komt het steeds vaker voor nu.

Ik gebruik de Asus SATA 6GB/s kabels die bij mijn moederbord kwamen. Ik heb al andere kabels geprobeerd en andere stroomkabels (vanuit de voeding) aangesloten.

Misschien is een firmware update nodig?
Misschien geeft mijn voeding soms geen stroom naar de kabels?

Vraag mij vooral naar meer informatie ik probeer jullie zo goed mogelijk te voorzien hiervan.

Gesloten