Last van een virus, malware, spam of storende pop-ups tijdens het internetten? HijackThis helpt je graag verder.

Welkom op HijackThis, op dit forum kan je terecht voor gratis hulp bij het verwijderen van virussen, malware en andere schadelijke software. Als gast kan je alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren.

Klik hier om een gratis account te registreren!

Donaties

Ben je tevreden over de manier waarop onze medewerkers je geholpen hebben op HijackThis.nl? Of wil je HijackThis.nl een hart onder de riem steken om dit vrijwilligerswerk verder te kunnen blijven doen? Overweeg dan eens of je een (vrijblijvende) donatie aan ons forum kan doen. Met dank bij voorbaat voor de donatie die je aan HijackThis.nl hebt gedaan!

donaties

Nieuwe SSD monteren met nieuwe win7

Vragen over hardware-problemen
Forumregels
Plaats hier a.u.b. geen FRST/RSIT/DDS/HijackThis logjes!
Deze sectie is alleen bestemd voor algemene computerproblemen.
Problemen die veroorzaakt worden door infecties zullen worden behandeld in de daarvoor bestemde sectie van het forum.
hermanmicra
Lid
Berichten: 119
Lid geworden op: 03 nov 2009 23:52
Besturingssysteem: Windows 10 /Win7/ win xp pro
Bescherming: defender

Nieuwe SSD monteren met nieuwe win7

Bericht door hermanmicra »

Geacht Forum

Ik heb vandaag een nieuwe SSD binnen gekregen en als hij gemonteerd is moet er ook een nieuwe
Windows op gezet worden.

Abbs heeft mij al eerder geholpen met deze pc.

Het gaat om deze pc
http://speccy.piriform.com/results/AU24 ... 2OvD8NVOuO

Nu staat er nog Xp op maar er komt straks Win 7 op.

Bij de SSD zit wel een frame waar hij in moet maar in mijn pc zou ook een een frame moeten
zitten maar dat ontbreekt,daar is dus iets te veel ruimte.
Ik heb gezien dat er wel de mogelijkheid is om het frame met SSD met 2 zijdig tape is vast te zetten
in de ruimte die voor de schijf is bestemd dus dat wil ik dan ook zo doen,de SSD zelf
ligt dan gewoon vrij.

Als iemand een ander idee heeft hoor ik het graag.

Als ik de schijf erin heb zitten hoe gaat het dan verder......met xp een partitie aanmaken of
kan de setup van win7 dit tijdens de instalatie doen ???
Met een SSD heb ik geen enkele ervaring.......voor mij is het dus iets nieuws.
Ik heb hier alleen ervaring mee uit het win98 tijdperk,met fdisk onder dos en later met partitionmagic
onder win 98.........heel lang geleden dus.

mvg
Herman
hermanmicra
Lid
Berichten: 119
Lid geworden op: 03 nov 2009 23:52
Besturingssysteem: Windows 10 /Win7/ win xp pro
Bescherming: defender

Re: Nieuwe SSD monteren met nieuwe win7

Bericht door hermanmicra »

Goedemorgen
Ik heb de ssd in de pc zitten,aangesloten op de oranje stekker op het MB,hij is wel te
zien in de bios maar in schijfbeheer zie ik hem niet.

Ik heb op het net heel wat tips hier over gezocht hoe te handelen in xp maar de juiste tip
nog niet gevonden.

mvg
Herman
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 1944
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27
Besturingssysteem: windows 10 Pro 64-bit
Bescherming: Emsisoft Anti-Malware

Re: Nieuwe SSD monteren met nieuwe win7

Bericht door abbs »

Hallop,

hoe nieuwe ssd toe kennen in schijfbeheer: https://computertotaal.nl/artikelen/pc/ ... gel-je-zo/

Maar je wilt toch opnieuw Windows installeren is dit dan niet beter (scroll naar Computer opstarten met de nieuwe harde schijf)
https://www.schoonepc.nl/nieuwsbrief/ha ... ndows.html
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.
hermanmicra
Lid
Berichten: 119
Lid geworden op: 03 nov 2009 23:52
Besturingssysteem: Windows 10 /Win7/ win xp pro
Bescherming: defender

Re: Nieuwe SSD monteren met nieuwe win7

Bericht door hermanmicra »

Beste Abbs

Als het goed is ga ik in het weekend er weer mee verder.
Ik laat dan wel weer van me horen :D

Herman
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 1944
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27
Besturingssysteem: windows 10 Pro 64-bit
Bescherming: Emsisoft Anti-Malware

Re: Nieuwe SSD monteren met nieuwe win7

Bericht door abbs »

Hallo,

Dat is goed we wachten het traject af. :wink:
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.
hermanmicra
Lid
Berichten: 119
Lid geworden op: 03 nov 2009 23:52
Besturingssysteem: Windows 10 /Win7/ win xp pro
Bescherming: defender

Re: Nieuwe SSD monteren met nieuwe win7

Bericht door hermanmicra »

Beste Abbs

Wat heb ik gedaan vannacht.........
Ik heb de Iso van Win7 op sd kaart gezet en deze in de Win10 laptop gedaan.
Ook heb ik Rufus op de laptop gezet en deze gestart,deze heeft mijn stick opstartbaar gemaakt
en de iso op de stick gezet.( de setup )

De startvolgorde in de bios is usb als eerste gezet.

SSD gemonteerd en aangesloten,zichtbaar in de bios,op de oranje stekker op het mb.
( zie handleiding in het vorige onderwerp van de pc )

Is het nu voldoende om de pc met stick op te starten voor de install ?

groetjes
Herman
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 1944
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27
Besturingssysteem: windows 10 Pro 64-bit
Bescherming: Emsisoft Anti-Malware

Re: Nieuwe SSD monteren met nieuwe win7

Bericht door abbs »

Hallo,

Zo te lezen ben je er klaar voor.

Hier nog een handleiding (deze word alleen via DVD geïnstalleerd) maar de werkwijzen is het zelfde:

https://www.basiscursus.net/windows/win ... stalleren/
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.
hermanmicra
Lid
Berichten: 119
Lid geworden op: 03 nov 2009 23:52
Besturingssysteem: Windows 10 /Win7/ win xp pro
Bescherming: defender

Re: Nieuwe SSD monteren met nieuwe win7

Bericht door hermanmicra »

Hoi Abbs
Het laatste scherm gaat over netwerk,welke moet ik dan kiezen,deze pc hangt nl niet in een
netwerk mar is een standalone.

Hij is wel via een modem verbonden met het internet

welke moet ik dan kiezen ?

Herman
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 1944
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27
Besturingssysteem: windows 10 Pro 64-bit
Bescherming: Emsisoft Anti-Malware

Re: Nieuwe SSD monteren met nieuwe win7

Bericht door abbs »

hermanmicra schreef: 14 dec 2019 10:27 Hoi Abbs
Het laatste scherm gaat over netwerk,welke moet ik dan kiezen,deze pc hangt nl niet in een
netwerk mar is een standalone.

Hij is wel via een modem verbonden met het internet

welke moet ik dan kiezen ?

Herman
Home network. :)
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.
hermanmicra
Lid
Berichten: 119
Lid geworden op: 03 nov 2009 23:52
Besturingssysteem: Windows 10 /Win7/ win xp pro
Bescherming: defender

Re: Nieuwe SSD monteren met nieuwe win7

Bericht door hermanmicra »

Hele middag bezig geweest...draaid
Activering wil niet,foutmelding ga ik nog achteraan

Rond de 180 update's waarvan er ong 10 zijn mislukt,moet ik deze weghalen en kijken
of het weer word aangeboden ?

Hoe krijg je numlock aan als win start ? het trucje van xp werkt hier niet

Kan je win 7 ook op klassiek zetten zoals bij xp ?

Welke virusscanner kan ik het best gebruiken,een die wat simpel is voor deze ouwe ........... :lol:

Het is ff zoeken maar ik denk dat het me wel gaat bevallen 8)

O ja kan de deze installatie ook vanaf een SDkaart doen ?

groetjes
Herman
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 1944
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27
Besturingssysteem: windows 10 Pro 64-bit
Bescherming: Emsisoft Anti-Malware

Re: Nieuwe SSD monteren met nieuwe win7

Bericht door abbs »

Hallo,

Kijk of je wat met de volgende antwoorden kan.
hermanmicra schreef: 14 dec 2019 16:30 Rond de 180 update's waarvan er ong 10 zijn mislukt,moet ik deze weghalen en kijken
of het weer word aangeboden ?
Ik zou het afwachten en De ondersteuning voor Windows 7 eindigt op 14 januari 2020.
Dan komen er geen updates meer.
Hoe krijg je numlock aan als win start ? het trucje van xp werkt hier niet
Start je op met een wachwoord dan weet ik niet of dat problemen geeft.

https://www.technipages.com/enable-disa ... ws-startup
https://www.pcleek.com/tips/tips-voor-w ... -opstarten
Kan je win 7 ook op klassiek zetten zoals bij xp ?
Ik heb even gezocht:

http://translate.google.nl/translate?hl ... ke-xp.html

Anderts via Classic Shell:

http://www.classicshell.net/
https://nl.gadget-info.com/93999-5-cool ... windows-10
Welke virusscanner kan ik het best gebruiken,een die wat simpel is voor deze ouwe ........... :lol:
Avira free: https://www.consumentenbond.nl/virussca ... virus-2019
O ja kan de deze installatie ook vanaf een SDkaart doen ?
Als die genoeg geheugen heb wel, en de pc moet een sleufje hebben waar die inpast.
Of hnet moet een micro kaartje zijn die kan je weer in een USB-adaptor zetten (heb jke een USB-stick)
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.
hermanmicra
Lid
Berichten: 119
Lid geworden op: 03 nov 2009 23:52
Besturingssysteem: Windows 10 /Win7/ win xp pro
Bescherming: defender

Re: Nieuwe SSD monteren met nieuwe win7

Bericht door hermanmicra »

Hoi Abbs

Nou hij draait lekker en ik ben er blij mee :D :D

numlock bij opstarten is opgelost via regedit

"Opmerking: Mocht bovenstaande oplossingen voor u niet werken, probeer dan eens de waarde te veranderen 2147483648 naar 2147483650. We hebben weet dat dit bij sommige merken wel werkt."
Dit werkte bij mij in ieder geval.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Activatie probleem ga ik maandag mee verder.

Heel veel updates gehad....en hij blijft maar komen........ 13 zijn er mislukt.

Echt naar klassiek windows is hij niet te zetten,ik heb nu de uilen als thema staan...ziet er leuk uit.

Defender is toch ook een virusscanner in win7 ?

Wat ik nog niet kan vinden is bij XP kan je de netwerkverbinding verbreken rechts onder in de taakbalk.
Je kan dat icoon ook in snelstarten/buroblad zetten om weer verbinding te maken.....
Zoiets zoek ik nog (pictogram op de taakbalk zetten )

Verbinding verbreken bij win 7 is zo gedaan maar overnieuw verbinding maken is me nog niet gelukt.

Zo nu lekker naar bed.

Herman
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 1944
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27
Besturingssysteem: windows 10 Pro 64-bit
Bescherming: Emsisoft Anti-Malware

Re: Nieuwe SSD monteren met nieuwe win7

Bericht door abbs »

hermanmicra schreef: 15 dec 2019 01:37 Heel veel updates gehad....en hij blijft maar komen........ 13 zijn er mislukt.
Die mislukte kan je op verborgen zetten: https://computertotaal.nl/artikelen/app ... s-7-21949/
Defender is toch ook een virusscanner in win7 ?
Klopt, maar daar heb je helemaal niks aan.
Wat ik nog niet kan vinden is bij XP kan je de netwerkverbinding verbreken rechts onder in de taakbalk.
Je kan dat icoon ook in snelstarten/buroblad zetten om weer verbinding te maken.....
Zoiets zoek ik nog (pictogram op de taakbalk zetten )

Verbinding verbreken bij win 7 is zo gedaan maar overnieuw verbinding maken is me nog niet gelukt.
Als het goed is staat er rechts onder een systeempictogram van een beeldschermpje: https://sites.google.com/site/windowsco ... rammen-weg
Kan je het zo niet aan en uit zetten.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.
hermanmicra
Lid
Berichten: 119
Lid geworden op: 03 nov 2009 23:52
Besturingssysteem: Windows 10 /Win7/ win xp pro
Bescherming: defender

Re: Nieuwe SSD monteren met nieuwe win7

Bericht door hermanmicra »

Bij XP heb ik dit
https://www.imgdumper.nl/uploads9/5df61 ... win_xp.JPG

en dat is makkelijk en snel,die 2 monitoren r onder bij de klok heb ik niet in win7.
Ik heb daar een ander logo,als je daar op klikt krijg je een scherm waar je de verbinding kan verbreken
alleen staan daar geen verbindingen in,na wat klikken kom je wel op een plek waar het wel
kan maar de verbinding herstellen lukt daar dan weer niet.... :(

Als ik niet op internet zit wil ik ook geen verbinding en iedere keer de modem aan en uit zetten.....
heeft ook nadelen.

Dat Fix-it ga ik straks bekijken.....

stom dat ik er nu mee kom maar zou het ook mogelijk zijn om een dualboot te maken dat ik kan
kiezen of ik in xp of in win 7 opstart ??????

Herman
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 1944
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27
Besturingssysteem: windows 10 Pro 64-bit
Bescherming: Emsisoft Anti-Malware

Re: Nieuwe SSD monteren met nieuwe win7

Bericht door abbs »

hermanmicra schreef: 15 dec 2019 12:23 Als ik niet op internet zit wil ik ook geen verbinding en iedere keer de modem aan en uit zetten.....
heeft ook nadelen.
Is het geen optie om het internet kabel eruit te halen en erin te doen wanneer je internet wil?
stom dat ik er nu mee kom maar zou het ook mogelijk zijn om een dualboot te maken dat ik kan
kiezen of ik in xp of in win 7 opstart ??????
Dat kan altijd: https://www.optelsom.nl/zo-maak-je-een- ... vista.html
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.
Gesloten