Forumregels
Plaats hier a.u.b. geen FRST/RSIT/DDS/HijackThis logjes!
Deze sectie is alleen bestemd voor algemene computerproblemen.
Problemen die veroorzaakt worden door infecties zullen worden behandeld in de daarvoor bestemde sectie van het forum.
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 1985
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27
OS:: windows 10 Pro 64-bit
AV:: Emsisoft Anti-Malware

Hallo,

Volgens mij zou het kunnen, tijdens de setup word het ook getest en anders krijg je de melding dat het niet kan.
https://www.schoonepc.nl/windows10/grat ... ws_10.html

Download eerst het hulp programma en voer het dan uit: https://www.microsoft.com/nl-nl/softwar ... /windows10

Klik niet op Update nu.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.
Gebruikersavatar
hermanmicra

Hoi Abbs
heb de MCT gestart,win10 binnengehaald en hij deed nog wat handelingen,computer controleren
en ging toen verder...hier brak ik het af en ga ik er vanuit dat het erop kan.

Ik heb ook onderstaande link gelezen en daaruit begrijp ik dat dat het boot - loader scherm er pas komt
met de instalatie van het 2e os ( in mijn geval Win xp )

http://www.nldit.com/hardware/computer- ... 10279.html

Dus 2 schijven waarop windows al geinstaleerd is zoals bij mij (1 met Win7 en 1 met Win xp ) aansluiten
en in de bios een volgorde geven...werkt dus niet ??

groetjes
Herman
Gebruikersavatar
hermanmicra

Na 4 bekers koffie,1 bolletje........denk ik dat ik er uit ben,corrigeer aub me als ik het niet goed heb.
Ik had al een 2e SSD besteld dus ik ga straks verder met 2 dezelfde schijven.

Op de SSD die ik nu heb kan ik dan Win XP zetten en die SSD zet ik op het MB op de donkerblauwe stekker
SATA0
De DVD staat op de witte aansluiting SATA1

De nieuwe SSD die nog onderweg is zet ik op de oranje aansluiting SATA5 en hier installeer ik Win7 die
dan tijdens de installatie zelf het Bootmenu aanmaakt.(als ik het goed begrepen heb )

De lichtblauwe aansluiting SATA4 kan ik dan nog gebruiken voor een schijf om bestanden te bewaren ?

Opm: mocht ik nu toch een update van win7 naar win10 doen heeft dat dan nog gevolgen ivm opstarten
of maarkt Win10 dan een opstartmenu tussen Xp en 10 ?

Groetjes
Herman
Gebruikersavatar
hermanmicra

Ik kon het bericht niet meer aanpassen dus dan maar zo :)

http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c01370077
Gebruikersavatar
hermanmicra

Setup xp ziet de SSD niet

Sata mag geen probleem zijn,ik heb ap op de orginele Sata drive geinstaleerd
maar SSD mischien iets te modern voor xp....


Herman
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 1985
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27
OS:: windows 10 Pro 64-bit
AV:: Emsisoft Anti-Malware

Hallo Herman,

Ik ben bang dat ik je hier geen antwoord op kan geven en kan ook niet een goede oplossing geven.

Op de vraag XP op een SSD dat zou moeten ,kunnen: https://nl.hardware.info/forum/threads/ ... xp.262364/
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.
Gebruikersavatar
hermanmicra

Ik heb er veel over gelezen vannacht,ook bij de andere fora maar weinig goeds over gelezen.
Het zou een slecht huwelijk zijn....xp en ssd.

Oke ik heb de huidige sataschijf die nu dus oke is op de blauwe aansluiting zitten (SATA0)(win xp)
Ik wil dan de ssd op de oranje aansluiting zetten (SATA5)(win7)

Dit in de bios bevestigen en dan de setup van 7 starten en deze installeren op de ssd en
dan zou ik een bootmenu hebben als de install klaar is ?

Herman

ik krijg steeds deze melding op het forum
"Het verstuurde formulier is ongeldig. Probeer het nogmaals te versturen."
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 1985
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27
OS:: windows 10 Pro 64-bit
AV:: Emsisoft Anti-Malware

hermanmicra schreef: 23 dec 2019 11:54 Dit in de bios bevestigen en dan de setup van 7 starten en deze installeren op de ssd en
dan zou ik een bootmenu hebben als de install klaar is ?
Oke ik ben benieuwd.
ik krijg steeds deze melding op het forum
"Het verstuurde formulier is ongeldig. Probeer het nogmaals te versturen."
Dit komt wel eens voor ik zou het doorgeven.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.
Gebruikersavatar
hermanmicra

Jaaaaaaaaa Abbs.....gelukt...eigenlijk doodsimpel maar je moet het een keer gedaan hebben :D :D

In het bootmenu heb ik nu staan

Oudere versie van windows
Windows 7

Dit "Oudere versie van windows" kan ik dat nog ergens veranderen in Windows Xp ?

Verder lijkt nu alles oke

Herman
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 1985
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27
OS:: windows 10 Pro 64-bit
AV:: Emsisoft Anti-Malware

hermanmicra schreef: 23 dec 2019 15:22 Jaaaaaaaaa Abbs.....gelukt...eigenlijk doodsimpel maar je moet het een keer gedaan hebben :D :D

In het bootmenu heb ik nu staan

Oudere versie van windows
Windows 7

Dit "Oudere versie van windows" kan ik dat nog ergens veranderen in Windows Xp ?
Toppie, het is niet makkelijk om die naam aan te passen als ik zo lees zou het misschien via het commando BCDEDIT

https://answers.microsoft.com/en-us/win ... b599b31bf5

https://www.youtube.com/watch?v=BUsWPF7Rd4A
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.
Gebruikersavatar
hermanmicra

Ach het werkt,ben ik al lang blij mee.

Ik denk dat deze op slot mag,nu nog ff denken of ik ook nog naar win10 overstap.

Als de update naar win10 niet bevalt kan ik nog altijd terug naar win7 ?

Dan mag hier een slotje op.

Groetjes
Herman
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 1985
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27
OS:: windows 10 Pro 64-bit
AV:: Emsisoft Anti-Malware

hermanmicra schreef: 23 dec 2019 21:47 Ach het werkt,ben ik al lang blij mee.

Ik denk dat deze op slot mag,nu nog ff denken of ik ook nog naar win10 overstap.

Als de update naar win10 niet bevalt kan ik nog altijd terug naar win7 ?
Ja je heb hier dacht ik 18 dagen voor, maar dit was een leuk onderwerp en heb zo ook weer wat geleerd :D

Alvast fijne dagen.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.
Gebruikersavatar
hermanmicra

Abbs jij ook fijne dagen en bedankt voor de hulp.


groetjes
Herman
Gebruikersavatar
hermanmicra

Abbs........nog 1 vraagje

wat moet ik nu precies typen om de naam te veranderen in "Windows XP"............?


https://www.imgdumper.nl/uploads9/5e02f ... cdedit.png


Dat was echt de laatste vraag,ik denk dat ik het weet maar ik ben er niet helemaal zeker van.

Herman
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 1985
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27
OS:: windows 10 Pro 64-bit
AV:: Emsisoft Anti-Malware

Hallo,

Je moet opstarten in het besturings systeem wat je wil veranderen en ik kom op het volgende wat je in moet type.
Ik heb het zelf nog nooit gedaan ik heb het via deze link: http://sevenbits.nl/howto/bcdedit_gebruiken.html

bcdedit /set {current} Description "Windows XP"
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.

Terug naar “Hardware”