Pagina 1 van 1

Opstarten PC [opgelost]

Geplaatst: 14 mar 2021 22:03
door Yannick1984
Hallo!

Sinds enige tijd krijg ik direct na het aanzetten van mijn PC dit scherm te zien:

Afbeelding

Nadat ik op de aan-knop gedrukt heb duurt het eerst even voordat hij inschakelt, daarna dus dit scherm. Druk ik op F2 gaat verder alles normaal. Het valt me alleen wel op dat de pc soms spontaan weer "ontwaakt" vanuit de slaapstand.

Ik heb geen idee wat ik hier mee moet, wellicht een lezer van Hijackthis?

Re: Opstarten PC

Geplaatst: 15 mar 2021 09:10
door dorado
Kijk in je BIOS na of de HD als eerste staat als opstartschijf.
Afbeelding

Re: Opstarten PC

Geplaatst: 15 mar 2021 13:37
door Yannick1984
Dit is het BIOS scherm, ik zou zeggen dat het goed staat zo, maar ik heb er niks aan veranderd.

Afbeelding

De laatste keer ging het wel goed, ik denk dat ik het even afwacht. Ik snap overigens niet hoe die Boot Option #9 er ineens tussenkomt.
Ik maak overigens ook gebruik van het (gratis) programma Driver Booster 8, en eens in de week ruim ik ook de gegevens van niet aangesloten drivers op, ik vroeg me af of dat kwaad kan.

Re: Opstarten PC

Geplaatst: 15 mar 2021 17:57
door dorado
In dat geval zou ik de MBR repareren. Hoe dat moet, kun je hier lezen.

Re: Opstarten PC

Geplaatst: 16 mar 2021 13:07
door Yannick1984
Het lijkt nu toch goed te gaan, dus blijkbaar stond er in de BIOS een en ander niet goed. Hoe dan ook, ik ben weer blij, bedankt voor de hulp!

Re: Opstarten PC [opgelost]

Geplaatst: 19 mar 2021 13:30
door Yannick1984
Sorry, ben er toch weer, het oude probleem doet zich weer voor nadat ik een USB stick heb gebruikt, lijkt of daar het probleem ligt. Is het een heel lastige opgave om de MBR te repareren? Ik heb de instructies gelezen maar Windows geeft bij het opstarten geen melding.
Als ik de onderste stappen uitvoer ben ik bang dat ik alle gegevens (data ed.) verlies, als er een manier is om dat te voorkomen...

Re: Opstarten PC [opgelost]

Geplaatst: 19 mar 2021 14:03
door Yannick1984
Heb nog even in de BIOS gekeken en ik zie dat er 2 opstartschijven zijn (voor zover ik er verstand van heb), SATA 1 (harde schijf met Windows) en SATA 2 (USB stick), deze worden verwisseld als ik de betreffende usb stick gebruik. Ik heb het nu weer goed ingesteld, maar als ik de volgende keer weer een usb stick gebruik dan begint het weer opnieuw. Daar zou dus de oplossing moeten liggen, maar ik durf daar niet zo goed aan te komen...