Last van een virus, malware, spam of storende pop-ups tijdens het internetten? HijackThis helpt je graag verder.

Welkom op HijackThis, op dit forum kan je terecht voor gratis hulp bij het verwijderen van virussen, malware en andere schadelijke software. Als gast kan je alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren.

Klik hier om een gratis account te registreren!

Donaties

Ben je tevreden over de manier waarop onze medewerkers je geholpen hebben op HijackThis.nl? Of wil je HijackThis.nl een hart onder de riem steken om dit vrijwilligerswerk verder te kunnen blijven doen? Overweeg dan eens of je een (vrijblijvende) donatie aan ons forum kan doen. Met dank bij voorbaat voor de donatie die je aan HijackThis.nl hebt gedaan!

donaties

Google als startpagina instellen

Vragen over software-problemen
Forumregels
Plaats hier a.u.b. geen FRST/RSIT/DDS/HijackThis logjes!
Deze sectie is alleen bestemd voor algemene computerproblemen.
Problemen die veroorzaakt worden door infecties zullen worden behandeld in de daarvoor bestemde sectie van het forum.
Plaats reactie
Siepel
Lid
Berichten: 207
Lid geworden op: 09 sep 2007 14:58
Besturingssysteem: Windows 10
Bescherming: MBAM, Cclaner, Kaspersky Free
Locatie: NL - Ootmarsum

Google als startpagina instellen

Bericht door Siepel » 09 jan 2014 18:35

Hoi, ik tracht op mijn Vista laptop Google als startpagina in te stellen, dus kies ik voor JA dat wil ik graag.

Vervolgens verschijnt er een error 404 melding op het scherm:

"The requested URL /mgyhp.html was not found on this server.
That's all we know."

Het lijkt er op dat het iets met YAHOO te maken heeft.

Jullie advies zie ik gaarne tegemoet, alvast bedankt hiervoor.
Met vriendelijke groet,

Herman

Gebruikersavatar
Abraham54
Collega Helper
Berichten: 3165
Lid geworden op: 15 feb 2010 21:00
Besturingssysteem: Windows 8.1 Professional x64
Bescherming: Kaspersky Security Cloud-Free
Locatie: Grootste stad vanTwente
Contacteer:

Re: Google als startpagina instellen

Bericht door Abraham54 » 09 jan 2014 19:54

Graag wat meer duidelijkheid.
Om welke webbrowser gaat het?
Domheid is ook een gave God's, maar men mag haar niet misbruiken.

Siepel
Lid
Berichten: 207
Lid geworden op: 09 sep 2007 14:58
Besturingssysteem: Windows 10
Bescherming: MBAM, Cclaner, Kaspersky Free
Locatie: NL - Ootmarsum

Re: Google als startpagina instellen

Bericht door Siepel » 09 jan 2014 21:14

Hallo Abraham,

Leuk jou weer inline te mogen ontmoeten.
De beste wensen voor 2014!

Ik gebruik standaard IE9. (die geeft een probleem)
Verder heb ik nog Chrome aan boord.
Met vriendelijke groet,

Herman

Gebruikersavatar
Abraham54
Collega Helper
Berichten: 3165
Lid geworden op: 15 feb 2010 21:00
Besturingssysteem: Windows 8.1 Professional x64
Bescherming: Kaspersky Security Cloud-Free
Locatie: Grootste stad vanTwente
Contacteer:

Re: Google als startpagina instellen

Bericht door Abraham54 » 09 jan 2014 22:08

Hallo Herman, jij ook nog de beste wensen.
IE9 is inmiddels antiek en onveilig!

Chrome is dan een goede keuze om in Vista er mee te blijven surfen; want een hogere IEW versie dan IE9 zit er voor Vista niet in.
Daarvoor dien je dan toch minstens Windows 7 te gebruiken.
Zelf ben ik een Firefox addict.

En heb jij in Chrome ook het probleem om Google.nl als startpagina in te stellen?
Domheid is ook een gave God's, maar men mag haar niet misbruiken.

Siepel
Lid
Berichten: 207
Lid geworden op: 09 sep 2007 14:58
Besturingssysteem: Windows 10
Bescherming: MBAM, Cclaner, Kaspersky Free
Locatie: NL - Ootmarsum

Re: Google als startpagina instellen

Bericht door Siepel » 14 jan 2014 10:03

Hallo Abraham.

Ik had bij Chrome niet het probleem met startpagina Google.
Echter madat ik trachtte AVG Internet Security (1 dag lang gratis op 13 januari 2014 via Chip.de) te installeren bemerkte ik dat er instellingen etc veranderd zouden worden. Download heb ik vervolgens afgebroken.
Maar helaas wat blijkt, Chrome opent nu met Nation Zoom ipv met Google.
Hoe kan ik dat herstellen?
Ik geef voorkeur aan Google als start/zoek pagina.

Firefox van Mozilla is inderdaad het overwegen waard.
Ik kan toch wel meerdere zoekmachines op Vista installeren en gebruiken?
Met vriendelijke groet,

Herman

Gebruikersavatar
Abraham54
Collega Helper
Berichten: 3165
Lid geworden op: 15 feb 2010 21:00
Besturingssysteem: Windows 8.1 Professional x64
Bescherming: Kaspersky Security Cloud-Free
Locatie: Grootste stad vanTwente
Contacteer:

Re: Google als startpagina instellen

Bericht door Abraham54 » 14 jan 2014 10:24

In Firefox zijn in het zoekvenster meerdere zoekmachines mogelijk, maar niet tegelijk natuurlijk.

Graag de drie logs in één keer bijvoegen.

Stap •1•
Download Afbeelding AdwCleaner by Xplode naar het bureaublad.
  • Sluit alle openstaande vensters.
  • Dubbelklik op AdwCleaner om hem te starten.
  • Windows Vista, 7 en 8 gebruikers dienen de tool als "administrator" uit te voeren,
  • Door middel van de rechtermuisknop en kiezen voor Als Administrator uitvoeren.
  • Klik vervolgens op Scan.
  • Klik vervolgens op Clean als er items zijn gevonden.
  • Klik bij Herstarten Noodzakelijk op OK
Nadat de PC opnieuw is opgestart, opent meestal een logfile.
Anders is het hier terug te vinden C:\AdwCleaner\AdwCleaner[S0].txt.

Logbestand plaatsen
  • Voeg het logbestand met de naam C:\AdwCleaner\AdwCleaner[S0].txt als bijlage toe aan het volgende bericht.
  • Hoe u een bijlage kunt toevoegen aan het bericht leest u hier.
Stap •2•
Download de Afbeelding Junkware Removal Tool by Thisisu naar je bureaublad.
Schakel de antivirus- en antispywareprogramma's uit, mogelijk kunnen deze conflicteren met JRT
(hier of hier) kan je lezen hoe je de gebruikte beveiligingssoftware kunt uitschakelen.
  • Dubbelklik op JRT.exe om de tool te starten.
  • Windows Vista, 7 en 8 gebruikers dienen de tool als "administrator" uit te voeren door middel van de rechtermuisknop en kiezen voor Als Administrator uitvoeren.
  • Het tool zal aansluitend het systeem scannen.
  • De scan kan afhankelijk van de computersysteemspecificaties soms vrij lang duren, wacht geduldig af.
  • Indien de scan gereed is, zal er een logje (JRT.txt) op het bureaublad opgeslagen worden en automatisch worden geopend.
  • Post de inhoud van deze log in je volgende bericht als bijlage.
Stap •3•
Download Afbeelding MalwareBytes' Anti-Malware(mirror)(website) en sla het op je bureaublad op.

Zorg dat er na de installatie een vinkje is geplaatst bij:
  • Update MalwareBytes' Anti-Malware
  • Start MalwareBytes' Anti-Malware
  • Je krijgt hier ook de keuze om de evaluatie versie van MBAM te gebruiken, indien je dit niet wilt vink dit dan uit.
Klik daarna op "Voltooien".
De databaseupdate zal gedownload en geïnstalleerd worden.

Bij problemen!!! (Lees de onderstaande instructies)
  • Zodra het programma gestart is, ga dan naar het tabblad "Instellingen".
  • Vink hier aan: "Sluit Internet Explorer tijdens verwijdering van malware".
  • Daarna: "Scanner Instellingen". Onderaan bij "PUP" kiezen voor "Weergeven in scan resultaten - selecteren voor verwijdering".
  • Ga daarna naar het tabblad "Scanner", kies hier voor "Snelle Scan".
  • Druk vervolgens op de knop "Scannen" om de scan te starten.
  • Het scannen kan een tijdje duren, wees dus geduldig.
  • Wanneer de scan voltooid is, klik op OK, daarna "Bekijk Resultaten" om de resultaten te zien.
  • Zorg ervoor dat daar alles aangevinkt is, daarna klik op: "Verwijder geselecteerde".
  • Na het verwijderen zal een log openen en zal er gevraagd worden om de computer opnieuw op te starten.
  • Herstart de computer indien nodig en post hierna de log als bijlage in het volgende bericht.
Het log wordt automatisch bewaard door MalwareBytes' Anti-Malware en kan worden teruggevonden door op de "Logs" tab te klikken in het programma.
Domheid is ook een gave God's, maar men mag haar niet misbruiken.

Siepel
Lid
Berichten: 207
Lid geworden op: 09 sep 2007 14:58
Besturingssysteem: Windows 10
Bescherming: MBAM, Cclaner, Kaspersky Free
Locatie: NL - Ootmarsum

Re: Google als startpagina instellen

Bericht door Siepel » 14 jan 2014 18:27

Hallo Abraham,

MBAM werd uitgevoerd in C folder, zag geen keuze voor buroblad.
MBAM heeft 1 object gedetecteerd, te weten PUP.Optional.SkyTechA.
Deze is verwijderd.

Logs: zie bijlages.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Met vriendelijke groet,

Herman

Gebruikersavatar
Abraham54
Collega Helper
Berichten: 3165
Lid geworden op: 15 feb 2010 21:00
Besturingssysteem: Windows 8.1 Professional x64
Bescherming: Kaspersky Security Cloud-Free
Locatie: Grootste stad vanTwente
Contacteer:

Re: Google als startpagina instellen

Bericht door Abraham54 » 15 jan 2014 08:52

Kan je Chrome weer normaal instellen?

Ga naar de site van de Afbeelding ESET Online Scanner
  • Klik op de knop ESET Online Scanner
  • Zet een vinkje bij YES, I accept the Terms of Use
  • Klik op Start
  • Sta het ActiveX control toe om te installeren.
  • Klik op "Advanced settings"
  • Zet een vinkje bij de volgende opties:
    • Remove found threats
    • Scan archives
    • Scan for potentially unwanted applications
    • Scan for potentially unsafe applications
    • Enable Anti-Stealth technology
  • Klik op Start
  • De computer wordt nu gescand. Dit kan best lang duren, heb dus geduld.
  • Je mag het venster sluiten wanneer de scan klaar is.
  • Gebruik Kladblok om het logje te openen. Dit logje vind je op de locatie C:\Program Files\EsetOnlineScanner\log.txt
  • Post aansluitend de inhoud van het logbestand als bijlage bij je volgende bericht.
Gebruik je een andere browser dan IE, dan download je een kleine webinstaller, esetsmartinstaller_enu.exe.
De Eset Online scanner zal vervolgens in een kleiner venster opstarten, je markeert dan eerst de instelling zoals hierboven aangegeven.
Klik daarna op de knop "Start" - vervolgens zal eerst de database worden gedownload en is dat gebeurd, start de scan.
Domheid is ook een gave God's, maar men mag haar niet misbruiken.

Siepel
Lid
Berichten: 207
Lid geworden op: 09 sep 2007 14:58
Besturingssysteem: Windows 10
Bescherming: MBAM, Cclaner, Kaspersky Free
Locatie: NL - Ootmarsum

Re: Google als startpagina instellen

Bericht door Siepel » 15 jan 2014 19:08

Probleem lijkt opgelost te zijn!
Geweldig, bedankt voor de support.
Zie ook bijlage.

Is de overstap naar Firefox in mijn raadzaam?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Met vriendelijke groet,

Herman

Gebruikersavatar
Abraham54
Collega Helper
Berichten: 3165
Lid geworden op: 15 feb 2010 21:00
Besturingssysteem: Windows 8.1 Professional x64
Bescherming: Kaspersky Security Cloud-Free
Locatie: Grootste stad vanTwente
Contacteer:

Re: Google als startpagina instellen

Bericht door Abraham54 » 15 jan 2014 22:12

Firefox is welliswaar niet helemaal zo snel als Chrome (daar wordt aan gewerkt), maar zondemeer het overwegen waard.
Het is de enigste browser die niet constant overlegt met servers in de USA.

Bovenal is Firefox middels add-ons heerlijk in gebruik.
Zie bijvoorbeeld mijn mededeling hier: http://www.nationaalcomputerforum.nl/sh ... post941508
Domheid is ook een gave God's, maar men mag haar niet misbruiken.

Plaats reactie