Last van een virus, malware, spam of storende pop-ups tijdens het internetten? HijackThis helpt je graag verder.

Welkom op HijackThis, op dit forum kan je terecht voor gratis hulp bij het verwijderen van virussen, malware en andere schadelijke software. Als gast kan je alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren.

Klik hier om een gratis account te registreren!

Donaties

Ben je tevreden over de manier waarop onze medewerkers je geholpen hebben op HijackThis.nl? Of wil je HijackThis.nl een hart onder de riem steken om dit vrijwilligerswerk verder te kunnen blijven doen? Overweeg dan eens of je een (vrijblijvende) donatie aan ons forum kan doen. Met dank bij voorbaat voor de donatie die je aan HijackThis.nl hebt gedaan!

donaties

Melding HitmanPro.Alert2

Vragen over software-problemen
Forumregels
Plaats hier a.u.b. geen FRST/RSIT/DDS/HijackThis logjes!
Deze sectie is alleen bestemd voor algemene computerproblemen.
Problemen die veroorzaakt worden door infecties zullen worden behandeld in de daarvoor bestemde sectie van het forum.
Friday12
Lid
Berichten: 76
Lid geworden op: 15 feb 2013 09:35
Besturingssysteem: Windows 7 Home Premium
Bescherming: Avast AntiVirus

Re: Melding HitmanPro.Alert2

Bericht door Friday12 » 23 feb 2014 18:18

Uitslag Kaspersky Virus Removal Tool:

http://www.imgdumper.nl/uploads7/530a2c ... eperkt.jpg

http://www.imgdumper.nl/uploads7/530a2c ... ebreid.jpg

Twee keer getest.
De eerste keer met alleen de eerste 3 onderdelen aangevinkt (=beperkt).
De tweede keer de overige onderdelen aangevinkt (=uitgebreid).

In beide gevallen: 'no threats detected'

Mijn conclusie: het ligt gewoon aan deze bèta-versie van HitmanPro.Alert2.

Wie een andere conclusie heeft, mag het laten weten.

Anders gaat hij er maar af, deze Hitman.

Gebruikersavatar
Abraham54
Collega Helper
Berichten: 3165
Lid geworden op: 15 feb 2010 21:00
Besturingssysteem: Windows 10 Professional x64
Bescherming: Windows Defender
Locatie: Grootste stad vanTwente
Contacteer:

Re: Melding HitmanPro.Alert2

Bericht door Abraham54 » 23 feb 2014 19:22

Download de Afbeelding 32 of 64 bit versie van HitmanPro naar het bureaublad. Klik hier voor een uitgebreide handleiding van HitmanPro.
  • Dubbelklik op "HitmanPro.exe" en klik op "volgende"
  • Vink de optie "Ik accepteer de voorwaarden van de gebruikersovereenkomst aan" en klik op "Volgende"
  • Klik in het setup scherm nu nogmaals op "Volgende", nu zal automatisch de scan starten, doe verder niets op de computer totdat de scan gereed is.
  • Als de scan klaar is klik je op "volgende"
  • Activeer nu de gratis licentie, hiermee kunt u 30 dagen gratis HitmanPro gebruiken en de gevonden infecties verwijderen.
  • Note: indien u reeds eerder gebruik hebt gemaakt van de 30 dagen trial-versie van HitmanPro is het niet meer mogelijk om gratis de gevonden infecties te verwijderen.
  • Als het verwijderen gereed is klik je onderin het scherm op "Save log" of "Logbestand opslaan" en sla deze op bijvoorbeeld het bureaublad op.
    Post dit logje als bijlage in het volgende bericht.
  • Klik nu op de knop "Herstarten".
Domheid is ook een gave God's, maar men mag haar niet misbruiken.

Friday12
Lid
Berichten: 76
Lid geworden op: 15 feb 2013 09:35
Besturingssysteem: Windows 7 Home Premium
Bescherming: Avast AntiVirus

Re: Melding HitmanPro.Alert2

Bericht door Friday12 » 23 feb 2014 20:21

Dit is op mijn geval van toepassing:
''Note: indien u reeds eerder gebruik hebt gemaakt van de 30 dagen trial-versie van HitmanPro is het niet meer mogelijk om gratis de gevonden infecties te verwijderen.''
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Abraham54
Collega Helper
Berichten: 3165
Lid geworden op: 15 feb 2010 21:00
Besturingssysteem: Windows 10 Professional x64
Bescherming: Windows Defender
Locatie: Grootste stad vanTwente
Contacteer:

Re: Melding HitmanPro.Alert2

Bericht door Abraham54 » 23 feb 2014 20:54

Weet je wat ik denk - het is telkens de NS site en mogelijk reageert HmpAlert op bepaalde dingen die de website doet bij transacties.

Heb je die NS-site ook al met een andere browser bezocht en een bestellingen gedaan?
Domheid is ook een gave God's, maar men mag haar niet misbruiken.

Friday12
Lid
Berichten: 76
Lid geworden op: 15 feb 2013 09:35
Besturingssysteem: Windows 7 Home Premium
Bescherming: Avast AntiVirus

Re: Melding HitmanPro.Alert2

Bericht door Friday12 » 23 feb 2014 21:51

Wat bedoel je met 'het is telkens de NS-site'?

Het klopt overigens dat ik onlangs op de NS-site ben geweest. In een e-mailbericht in mijn Windows Live Mail heb ik geklikt op 'Link naar e-ticket' om e-tickets uit te kunnen printen.
Ik kwam vervolgens op een site met https (en slotje). Ik neem aan door NS in gebruik voor dit soort zaken. Volgens mij heb ik toen gewoon gebruikgemaakt van mijn standaardbrowser Google Chrome.
In onderstaand screenshot zie je de sitenamen.

http://www.imgdumper.nl/uploads7/530a5a ... 6-Site.jpg

De betreffende e-mailberichten heb ik opgeslagen in Mijn Documenten.

Ik heb zojuist nog een keer op dat linkje geklikt. Kom ik gewoon weer bij dat ticket (pfd) in Google Chrome.
Ik heb toen van Internet Explorer de standaardbrowser (tijdelijk) gemaakt. Toen weer op link e-ticket geklikt. Dan opent uiteraard Internet Explorer. Met weer die melding van dit topic. Sluit ik die melding dan verschijnt die site van ws.tnpr-secutix.com met het e-ticket.

Gebruikersavatar
Abraham54
Collega Helper
Berichten: 3165
Lid geworden op: 15 feb 2010 21:00
Besturingssysteem: Windows 10 Professional x64
Bescherming: Windows Defender
Locatie: Grootste stad vanTwente
Contacteer:

Re: Melding HitmanPro.Alert2

Bericht door Abraham54 » 23 feb 2014 22:09

Maak van Google Chrome je standaard browser.
Gebruik jij al de nieuwste versie overigens: 33 is uit.
Klik op de streepjes rechtsboven in Chrome en kies dan in het menu voor "Over Google Chrome".
De updater zal dan waarschijnlijk meteen aktief zijn.
Domheid is ook een gave God's, maar men mag haar niet misbruiken.

Friday12
Lid
Berichten: 76
Lid geworden op: 15 feb 2013 09:35
Besturingssysteem: Windows 7 Home Premium
Bescherming: Avast AntiVirus

Re: Melding HitmanPro.Alert2

Bericht door Friday12 » 23 feb 2014 22:21


Gebruikersavatar
Abraham54
Collega Helper
Berichten: 3165
Lid geworden op: 15 feb 2010 21:00
Besturingssysteem: Windows 10 Professional x64
Bescherming: Windows Defender
Locatie: Grootste stad vanTwente
Contacteer:

Re: Melding HitmanPro.Alert2

Bericht door Abraham54 » 23 feb 2014 22:28

Ik heb die cookiemelding nagevorst en die is normaal.
En ik heb iemand anders gevraagd naar dit topic te kijken.

Die waarschuwing krijg je toch niet op andere sites?
Domheid is ook een gave God's, maar men mag haar niet misbruiken.

Friday12
Lid
Berichten: 76
Lid geworden op: 15 feb 2013 09:35
Besturingssysteem: Windows 7 Home Premium
Bescherming: Avast AntiVirus

Re: Melding HitmanPro.Alert2

Bericht door Friday12 » 23 feb 2014 23:49

De melding krijg ik zodra ik Internet Explorer open. Het maakt dan niet uit wat de startpagina is; http://www.google.nl of wat dan ook.

Als de melding verschijnt en ik sluit vervolgens die melding door simpelweg op de knop Sluiten (in die melding) te klikken, en ik typ in de adresbalk de naam van wat voor site dan ook, dan opent die site zonder dat die HitmanPro.Alert melding verschijnt. Hij komt dan ook niet meer terug. Totdat ik Internet Explorer weer open (na sluiting).

Ik heb ook maar eens naar Eigenschappen gekeken van hmpalert:
http://www.imgdumper.nl/uploads7/530a78 ... palert.jpg

Is die blokkering niet opvallend? Ik heb die blokkering opgeheven, maar dat maakte niet uit, de melding verscheen toch weer. Ook was daarna de blokkering weer automatisch ingesteld (zonder dat ik het zelf heb gedaan).
Verder staat het programma in C:\Program Files (x86)\.

Oh ja, de instellingen zijn standaard (heb ik zo laten staan):
http://www.imgdumper.nl/uploads7/530a79 ... manPro.jpg

Als ik bij 'Melding' 'nooit' aanvink, dan verschijnt niet meer die groene strook (met 'geen onregelmatigheden in de browser gevonden'), maar wel die vermaledijde melding die als onderwerp van dit topic dient.

Iemand nog een goed idee? Anders moeten we er maar een eind aan breien, en zal ik hmpalert maar deïnstalleren.

Gebruikersavatar
Abraham54
Collega Helper
Berichten: 3165
Lid geworden op: 15 feb 2010 21:00
Besturingssysteem: Windows 10 Professional x64
Bescherming: Windows Defender
Locatie: Grootste stad vanTwente
Contacteer:

Re: Melding HitmanPro.Alert2

Bericht door Abraham54 » 24 feb 2014 09:29

Ik vraag mij af of het mogelijk met instelling van de antivirussoftware van doen heeft.

Download Afbeelding Security Check
Downloadlokatie: Dit programma absoluut naar het bureaublad downloaden of anders naar het bureaublad verplaatsen!
SecurityCheck.exe opstarten:
  • Windows 2000 en Windows XP: dubbelklik op SecurityCheck.exe.
  • Windows Vista, Windows 7 en Windows 8 rechtsklik op SecurityCheck.exe en kies "Als Administrator uitvoeren".
  • Let op de instrukties in het zwarte venster.
  • Een Kladblok document genaamd checkup.txt dient automatisch open te gaan; sluit dit document via opslaan op het bureaublad.
  • Indien een van je veiligheidstools rapporteert, dat DIG.EXE het internet op wil, sta dit dan toe.
  • Voeg checkup.txt toe aan het volgende bericht.
  • Hoe u dat kan doen, leest u hier
Domheid is ook een gave God's, maar men mag haar niet misbruiken.

Friday12
Lid
Berichten: 76
Lid geworden op: 15 feb 2013 09:35
Besturingssysteem: Windows 7 Home Premium
Bescherming: Avast AntiVirus

Re: Melding HitmanPro.Alert2

Bericht door Friday12 » 24 feb 2014 14:32

Hoi Abraham54,

Ik stop met dit probleem.
Ik heb even op internet gekeken of er meer mensen zijn die een probleem hebben met de combinatie HitmanPro.Alert2+Internet Explorer.

Zoals te verwachten viel, ja: zie

http://www.pcwebplus.nl/phpbb/viewtopic ... 26&t=12032

Na maanden zoeken zijn die mensen er niet uitgekomen.

Ik had/heb overigens ook Trusteer op mijn computer (op advies van mijn bank).

Info: http://computertotaal.nl/vraag-en-antwo ... f-trusteer

Ik heb alles wat Hitman in zijn naam heeft van mijn computer verwijderd. Tot en met wat er in het register staat.

Mogelijk dat er beter gewacht kan worden totdat een volledige geteste versie de bèta-versie van HitmamPro.Alert heeft opgevolgd.

Ik dank je hartelijk voor het meedenken.

Gebruikersavatar
Abraham54
Collega Helper
Berichten: 3165
Lid geworden op: 15 feb 2010 21:00
Besturingssysteem: Windows 10 Professional x64
Bescherming: Windows Defender
Locatie: Grootste stad vanTwente
Contacteer:

Re: Melding HitmanPro.Alert2

Bericht door Abraham54 » 24 feb 2014 15:05

En doe nu maar eerst datgene wat ik jou in mijn vorige bericht vroeg.

En ik gebruik AVG Internet Security en gebruik IE enkel om live voetbal te volgen en heb nog geen enkele keer een waarschuwing van Hitmanpro.Alert ontvangen.

http://shop.mensys.nl/catalogue/mnl_AVGActie.html
Domheid is ook een gave God's, maar men mag haar niet misbruiken.

Plaats reactie