Last van een virus, malware, spam of storende pop-ups tijdens het internetten? HijackThis helpt je graag verder.

Welkom op HijackThis, op dit forum kan je terecht voor gratis hulp bij het verwijderen van virussen, malware en andere schadelijke software. Als gast kan je alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren.

Klik hier om een gratis account te registreren!

Donaties

Ben je tevreden over de manier waarop onze medewerkers je geholpen hebben op HijackThis.nl? Of wil je HijackThis.nl een hart onder de riem steken om dit vrijwilligerswerk verder te kunnen blijven doen? Overweeg dan eens of je een (vrijblijvende) donatie aan ons forum kan doen. Met dank bij voorbaat voor de donatie die je aan HijackThis.nl hebt gedaan!

donaties

let op! Einde ondersteuning van Windows XP!

Vragen over software-problemen
Forumregels
Plaats hier a.u.b. geen FRST/RSIT/DDS/HijackThis logjes!
Deze sectie is alleen bestemd voor algemene computerproblemen.
Problemen die veroorzaakt worden door infecties zullen worden behandeld in de daarvoor bestemde sectie van het forum.
Plaats reactie
OB1
Lid
Berichten: 162
Lid geworden op: 15 sep 2013 10:08
Besturingssysteem: mac
Bescherming: geen

let op! Einde ondersteuning van Windows XP!

Bericht door OB1 » 02 apr 2014 20:15

Op 8 april 2014 verloopt de ondersteuning voor Windows XP en geeft Microsoft voor het laatst beveiligingsupdates uit voor Windows XP, daarom zullen internetcriminelen via exploits - dat zijn beveiligingslekken in software - proberen om steeds meer Windows XP computers te besmetten, daarom is internetbankieren ook steeds gevaarlijker op Windows XP.

De antivirus van Microsoft - Microsoft Security Essentials - krijgt nog tot 14 juli 2015 updates, daarna krijgt Microsoft Security Essentials geen updates meer, daarom is het aan te raden om een andere antivirus te nemen dan Microsoft Security Essentials, daarnaast is het veiliger om een alternatieve firewall te installeren, om de beveiliging te verhogen.
Als je niet zeker weet of je Windows XP gebruik kijk dan hier: amirunningxp.com (klikbaar)

Er zijn daarom verschillende mogelijkheden:

- Een nieuwe computer kopen met Windows 8.1;
- De huidige computer hardware upgraden, om Windows 7 of 8/8.1 te kunnen draaien, voor eventueel advies kunt U terecht in het Hardware gedeelte (klikbaar);
- Een Linux distributie installeren, bijvoorbeeld Ubuntu (klikbaar), of bijvoorbeeld Linux Mint (klikbaar).
- Doorgaan met Windows XP, dit is echter niet aan te raden, ook niet met een alternatieve antivirus en firewall, met onderstaande tips is het wel nog wat veiliger:
Download Afbeelding Enhanced Mitigation Experience Toolkit 4.1

Installeer EMET4.1 en na de installatie vind je EMET4 in Start/Alle programma's/Enhanced Mitigation Experience Toolkit - ook in de systray zie je nu het EMET-symbool.
Open de map en start het tool en stel de instelling op "Maximum security settings".

Afbeelding

Omschrijving:
Microsoft heeft een nieuwe versie van de gratis beveiligingstool EMET gelanceerd die Windows-gebruikers nog beter tegen aanvallen beschermt. EMET staat voor Enhanced Mitigation Experience Toolkit en zorgt ervoor dat verschillende technieken waarmee beveiligingslekken worden misbruikt niet meer werken. Windows beschikt zelf over verschillende verdedigingsmaatregelen.

Het gaat dan om technieken zoals Dynamic Data Execution Prevention (DEP) en Address Space Layout Randomization (ASLR). Veel programma's van derden maken hier geen gebruik van, waardoor het eenvoudiger wordt voor een aanvaller om een kwetsbaarheid te misbruiken.

Daarnaast voegt EMET ook verschillende nieuwe beveiligingsmaatregelen toe die nog niet standaard in Windows actief zijn. Hierdoor zouden computers tegen zero-day-aanvallen beschermd zijn en tegen exploits die misbruik maken van lekken waarvoor de gebruiker een beschikbare update niet heeft geïnstalleerd.

Meer info: Microsoft wapent Windows tegen hackers met EMET 4

HitmanPro.Alert
CryptoGuard is ransomware, welke al jouw persoonlijke documenten versleuteld met een 2048bit RSA sleutel.
HitmanPro.Alert kan dit voorkomen en bewaakt ook de browser ten behoeve van veiliger internetbankieren.
Info en download: http://www.surfright.nl/nl/cryptoguard

(beschrijving EMET en HitmanPro.Alert is van Abraham54)

Plaats reactie