Last van een virus, malware, spam of storende pop-ups tijdens het internetten? HijackThis helpt je graag verder.

Welkom op HijackThis, op dit forum kan je terecht voor gratis hulp bij het verwijderen van virussen, malware en andere schadelijke software. Als gast kan je alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren.

Klik hier om een gratis account te registreren!

Donaties

Ben je tevreden over de manier waarop onze medewerkers je geholpen hebben op HijackThis.nl? Of wil je HijackThis.nl een hart onder de riem steken om dit vrijwilligerswerk verder te kunnen blijven doen? Overweeg dan eens of je een (vrijblijvende) donatie aan ons forum kan doen. Met dank bij voorbaat voor de donatie die je aan HijackThis.nl hebt gedaan!

donaties

100% procesor gebruik

Vragen over software-problemen
Forumregels
Plaats hier a.u.b. geen FRST/RSIT/DDS/HijackThis logjes!
Deze sectie is alleen bestemd voor algemene computerproblemen.
Problemen die veroorzaakt worden door infecties zullen worden behandeld in de daarvoor bestemde sectie van het forum.
mitchell
Lid
Berichten: 25
Lid geworden op: 02 aug 2007 15:20

100% procesor gebruik

Bericht door mitchell » 15 dec 2017 08:59

Ik heb het volgende probleem:
Wanneer ik de pc opstart verloopt eigenlijk alles zoals het zou moeten zijn. Echter na de opstart kan ik programma's niet opstarten. Wanneer ik bij taakbeheer kijk zie ik een hoog processor gebruik soms tot 100%. Na enkele minuten kan ik wel opstarten.

Ik heb al diverse programma's laten scannen zoals.
ZHP Cleaner
Malwarebytes
GDCleanUP
Zoek
Esetonlinescanner
FSE
JRT
Adwcleaner

Gebruikersavatar
dorado
Lid
Berichten: 1859
Lid geworden op: 21 apr 2013 09:53
Besturingssysteem: Windows 7 Home Premium
Bescherming: AVG

Re: 100% procesor gebruik

Bericht door dorado » 15 dec 2017 09:12

Download Afbeelding Sysgauge en installeer het programma.
open het programma en klik op Analyze in de werkbalk.
Klik vervolgens op SaveText report.
Plaats dit log in je volgende reactie.

mitchell
Lid
Berichten: 25
Lid geworden op: 02 aug 2007 15:20

Re: 100% procesor gebruik

Bericht door mitchell » 15 dec 2017 14:19

Bedankt voor je reactie. Heb het programma gedownload en hier de bijlage.
SysGauge Analysis Report 15-Dec-2017 141611.txt
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
dorado
Lid
Berichten: 1859
Lid geworden op: 21 apr 2013 09:53
Besturingssysteem: Windows 7 Home Premium
Bescherming: AVG

Re: 100% procesor gebruik

Bericht door dorado » 15 dec 2017 15:48

Runtime Broker is een Windows-proces in Taakbeheer die helpt bij het beheren van machtigingen op uw pc voor apps uit de Windows Store. Dit proces gebruikt normaal gesproken slechts enkele megabytes geheugen, maar in sommige gevallen kan een beschadigde app ervoor zorgen dat Runtime Broker wel een gigabyte aan RAM-geheugen gebruikt.

Als het gebruik van RAM hoog is en uw pc traag is, is een app mogelijk de oorzaak van het probleem.


Ga naar start>uitvoeren en geef daar het volgende commando op CMD
Klik met de rechtermuisknop op het icoon van de opdrachtprompt CMD en kies voor uitvoeren als administrator om de opdrachtprompt te openen.
Type nu achter C:\Windows\System32 het commando sfc /scannow gevolgd door enter. (Let op! de spatie na sfc)
Afbeelding


Doe verder niks met je pc en wacht op de uitkomst en maak daar een printscreen van Uitleg printscreen

mitchell
Lid
Berichten: 25
Lid geworden op: 02 aug 2007 15:20

Re: 100% procesor gebruik

Bericht door mitchell » 15 dec 2017 20:26


Gebruikersavatar
dorado
Lid
Berichten: 1859
Lid geworden op: 21 apr 2013 09:53
Besturingssysteem: Windows 7 Home Premium
Bescherming: AVG

Re: 100% procesor gebruik

Bericht door dorado » 15 dec 2017 22:12

Het is dus niet helemaal goed gegaan. Je moet dit niet uitvoeren in Powershell, maar in de opdrachtprompt.


Open de Opdrachtregel met administratorrechten
Type nu achter C:\Windows\System32 het commando sfc /scannow gevolgd door enter. (Let op! de spatie na sfc)
Afbeelding


Doe verder niks met je pc en wacht op de uitkomst en maak daar een printscreen van Uitleg printscreen

mitchell
Lid
Berichten: 25
Lid geworden op: 02 aug 2007 15:20

Re: 100% procesor gebruik

Bericht door mitchell » 15 dec 2017 23:16

oke hij is even bezig zodra de pc klaas zal ik hem hier plaatsen

mitchell
Lid
Berichten: 25
Lid geworden op: 02 aug 2007 15:20

Re: 100% procesor gebruik

Bericht door mitchell » 16 dec 2017 03:03


Gebruikersavatar
dorado
Lid
Berichten: 1859
Lid geworden op: 21 apr 2013 09:53
Besturingssysteem: Windows 7 Home Premium
Bescherming: AVG

Re: 100% procesor gebruik

Bericht door dorado » 16 dec 2017 09:04

Ik zag dat ook:
  • svchost &
  • chrome
er tussen staan.

Kijk dus of met het uitschakelen van Windows Update of het verwijderen van Chrome er zichtbare verandering optreedt.

mitchell
Lid
Berichten: 25
Lid geworden op: 02 aug 2007 15:20

Re: 100% procesor gebruik

Bericht door mitchell » 16 dec 2017 13:46

helaas maakt dat niet uit

Gebruikersavatar
dorado
Lid
Berichten: 1859
Lid geworden op: 21 apr 2013 09:53
Besturingssysteem: Windows 7 Home Premium
Bescherming: AVG

Re: 100% procesor gebruik

Bericht door dorado » 16 dec 2017 14:35

Kijk naar dit artikel: om het hoge processorgebruik op te lossen door verschillende oorzaken.


Stap 2:
Download Afbeelding Process Monitor
Unzip en dubbelklik op procmon.exe.
  • Klik op Filter op de werkbalk en wijzig in het eerste uitrolmenu Architecture in PID
  • Typ in het witte invoerveld 1312
  • Klik op Add en OK
  • Klik op Options in de werkbalk → Select Columns
  • Vink Command Line aan en klik op OK
  • Je ziet nu in de laatste kolom Command Line een procesnaam staan
Meld in je volgende reactie wat daar staat.

Code: Selecteer alles

Process        CPU    Private Bytes    Working Set    PID    Description                Company Name
svchost.exe    49.72    167.016 K    109.016 K    1332    Hostproces voor Windows-services    Microsoft Corporation

mitchell
Lid
Berichten: 25
Lid geworden op: 02 aug 2007 15:20

Re: 100% procesor gebruik

Bericht door mitchell » 16 dec 2017 17:19

Ik het het programma gedwl en geïnstalleerd en aangevinkt. Programma heb draait maar bij command line komt geen text of iets dergelijks te staan, het staat leeg.

Heb het twe keer gecheckt maar text onder conmmand line blijft leeg!

Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 6439
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27
Besturingssysteem: windows 10 Pro 64-bit
Bescherming: Emsisoft Anti-Malware

Re: 100% procesor gebruik

Bericht door abbs » 17 dec 2017 09:23

Hallo,

Ik ga even me kijken:

Download de Afbeelding Farbar Recovery Scan Tool 32 of 64 bit van één van de onderstaande links Hier staat een beschrijving hoe u kunt kijken of u een 32 of 64 bit versie van Windows heeft.

Farbar Recovery Scan Tool uitvoeren
  • Klik met de rechtermuisknop op FRST.exe en kies voor de optie "Als administrator uitvoeren".
  • Als het programma is geopend klik Yes (Ja) bij de disclaimer.
  • Druk vervolgens op de Scan knop, er zal nu eerst een back-up van het register worden gemaakt.
  • Wanneer de scan gereed is worden er twee logbestanden aangemaakt met de naam (FRST.txt) & (Addition.txt) op dezelfde plaats vanwaar de 'tool' is gestart.
  • Voeg beide logbestanden als bijlage toe aan het volgende bericht.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.

mitchell
Lid
Berichten: 25
Lid geworden op: 02 aug 2007 15:20

Re: 100% procesor gebruik

Bericht door mitchell » 17 dec 2017 17:39

FRST.txt
Addition.txt
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 6439
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27
Besturingssysteem: windows 10 Pro 64-bit
Bescherming: Emsisoft Anti-Malware

Re: 100% procesor gebruik

Bericht door abbs » 17 dec 2017 19:20

Hallo,

Voer het volgende programma nog eens uit (verwijder nog niks)

Schakel uw Antivirussoftware tijdelijk uit en download Afbeelding ZHPCleaner via de volgende link:- ZHPCleaner.
Klik op daar Afbeelding en sla het op je bureaublad op.

Sluit alle programma's en internet browsers. Internet browsers zullen anders automatisch afgesloten worden.

ZHPCleaner uitvoeren
  • Rechtsklik op ZHPCleaner.exe en klik op "Als administrator uitvoeren".
  • Klik op de knop "Akkoord" als je dit programma voor de eerste keer gebruikt.
  • Klik op "Scanner" en wacht geduldig tot dit klaar is.
  • Let op: Laat het programma nog niets repareren!
  • Na afloop staat er een tekstbestand met de naam ZHPCleaner.txt op je bureaublad, post deze als bijlage in je volgend bericht.
    (Het logbestand kan je ook terugvinden in de map %AppData%\ZHP.)
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.

Gesloten