Pagina 1 van 1

d partitie verdwenen

Geplaatst: 17 mei 2018 21:39
door furax01
hoi beste leden mijn d partitie is verdwenen zomaar in 1 keer en al mijn fotos videos etc stonden daar op ik hoop dat iemand mij kan helpen deze terug te krijgen .

Re: d partitie verdwenen

Geplaatst: 17 mei 2018 23:45
door furax01
er is een update van windows geinstaleerd zie ik maar helaas geen systeemherstel punt aangemaakt .

Re: d partitie verdwenen

Geplaatst: 20 mei 2018 15:54
door porrelaar
Je hebt je vraag 3 dagen geleden gesteld en nog geen reactie gekregen. Dan doe ik een poging:

Je hebt Windows 10?
Die update waar jij het over hebt, was dat misschien een update die heel lang duurde om te installeren? Zo ja, dan was het waarschijnlijk de nieuwste versie van Windows 10 (versie 1803, ook wel genoemd de April 2018 update).

Na installatie van een nieuwe versie van Windows 10 heb je 10 dagen de tijd om terug te keren naar de vorige versie van Windows 10. Of dat nog kan is makkelijk te controleren:
Klik op Start (= de Windows vlag) en klik dan op Instellingen (= het tandwiel), en dan op Bijwerken en beveiliging.

Klik dan in de linker kolom op Systeemherstel.
Wanneer je dan in het rechter paneel ziet staan "Teruggaan naar de eerdere versie van Windows 10", dan klik je daaronder op Aan de slag.
Hier een afbeelding daarvan:

Afbeelding

Wanneer het langer dan 10 dagen geleden is dat jij de nieuwste versie van Windows 10 hebt geïnstalleerd, dan zul je in het rechter paneel niet de optie "Teruggaan naar de eerdere versie van Windows 10" zien staan.

Re: d partitie verdwenen

Geplaatst: 24 jun 2018 19:17
door furax01
sorry ik had de reactie niet gezien ik heb inmiddels een groot deel kunnen recupereren via men oude schijven .heb de huidige schijf meermaals gescand met verchillende softwares en ik vind niets meer terug van fotos of andere bestanden alsof het er nooit heeft opgestaan heb inmiddels ook de schijf geformateert en nog is proberen te scannen niets gevonden vind het heel raar .

Re: d partitie verdwenen

Geplaatst: 25 jun 2018 12:22
door porrelaar
Ik lees dat je intussen een groot deel van je foto's terug hebt, omdat die nog op andere/oude schijven stonden. Dat is mooi.

Toen die D: partitie plotseling verdwenen was, heb je toen ook in Schijfbeheer gekeken om te controleren of die partitie daar nog wél te zien was, maar mogelijk zonder schijfletter?
Wanneer de D: partitie opeens zonder enig spoor verdwijnt, zou de C: partitie immers een stuk groter geworden moeten zijn. Die zou de ruimte van de D: partitie erbij gekregen moeten hebben. Dat heb ik overigens nog nooit meegemaakt.

Dus kijk eens in Schijfbeheer. Als je Windows 10 hebt: rechtsklik op Start > klik op Schijfbeheer.

Re: d partitie verdwenen

Geplaatst: 25 jun 2018 17:19
door furax01
Er stond geen andere partitie mee had geen naam en was vrije ruimte heb de vrije ruimte rerug hernoemd naar d mar de schijf was leeg vind het echt raar ook veel programas werkte niet meer. Men email account was ook verwijderd. Heb echt alles geprobeert met verschillende scanners gescand niks terug gevonden stond 300 gb aan foto's en filmpjes op viind gewoon niks meer terug. Is echt raar heeft zr preqies nooit opgestaan

Re: d partitie verdwenen

Geplaatst: 26 jun 2018 12:26
door porrelaar
Je schrijft dat je datarecovery programma's hebt gebruikt en toch geen verloren bestanden meer terug kon vinden.
Meestal vind je veel terug met die programma's, maar jij vond niets terug. Ik denk dat dat komt omdat die D: partitie niet deel uitmaakte van een gewone/traditionele harde schijf, maar van een SSD. In een rapport van Speccy uit een ander topic van jou las ik dat jij deze 1 TB SSD gebruikt: https://www.alternate.nl/Crucial/MX500- ... ct/1402337

Het grote voordeel van een SSD is dat die een stuk sneller is dan een gewone harde schijf. Lezen en schrijven gaat veel sneller met een SSD.
Het grote nadeel van een SSD is dat je verloren bestanden vaak niet meer terug krijgt.
Waarom dat zo is kun je hier nalezen: https://computertotaal.nl/artikelen/pc/ ... ijf-67168/
Het is lastige materie (vind ik), maar wel belangrijk wanneer je bestanden kwijtraakt die op een SSD staan.
Eigenlijk kun je dus stellen dat het regelmatig maken van back-ups bij gebruik van een SSD nog belangrijker is dan bij gebruik van een gewone harde schijf.

Wat nu exact de reden is geweest waardoor de D: partitie is verwijderd (waarna je op die plek niet-toegewezen ruimte overhield) is moeilijk na te gaan.
Ik zou in ieder geval de conditie van je SSD gaan controleren.

Met CrystalDiskInfo kun je de gezondheidstoestand snel uitlezen: alle bolletjes moeten blauw zijn.
Hier te downloaden: https://crystalmark.info/en/software/crystaldiskinfo/
En hier een korte handleiding van CrystalDiskInfo: https://www.pc-helpforum.be/topic/59525 ... ent=469315

Daarna zou ik nog alle sectoren van de SSD laten controleren met HD Tune.
Hier kun je de laatste gratis versie (versie 2.55) downloaden van HD Tune: http://www.hdtune.com/download.html
(Scroll op die website omlaag naar HD Tune, versie 2.55. Nieuwere versie zijn allemaal Pro versies waarvoor je moet betalen)
En hier staat een handleiding over het gebruik van HD Tune: https://www.pc-helpforum.be/topic/59525 ... ent=469317