Last van een virus, malware, spam of storende pop-ups tijdens het internetten? HijackThis helpt je graag verder.

Welkom op HijackThis, op dit forum kan je terecht voor gratis hulp bij het verwijderen van virussen, malware en andere schadelijke software. Als gast kan je alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren.

Klik hier om een gratis account te registreren!

Donaties

Ben je tevreden over de manier waarop onze medewerkers je geholpen hebben op HijackThis.nl? Of wil je HijackThis.nl een hart onder de riem steken om dit vrijwilligerswerk verder te kunnen blijven doen? Overweeg dan eens of je een (vrijblijvende) donatie aan ons forum kan doen. Met dank bij voorbaat voor de donatie die je aan HijackThis.nl hebt gedaan!

donaties

Streams hakerig, buffer probleem?

Vragen over software-problemen
Forumregels
Plaats hier a.u.b. geen FRST/RSIT/DDS/HijackThis logjes!
Deze sectie is alleen bestemd voor algemene computerproblemen.
Problemen die veroorzaakt worden door infecties zullen worden behandeld in de daarvoor bestemde sectie van het forum.
mhesen
Lid
Berichten: 73
Lid geworden op: 14 jan 2008 16:20

Streams hakerig, buffer probleem?

Bericht door mhesen » 01 nov 2015 15:34

Sinds een tijdje heb ik problemen met het afspelen van live streams. Dit ging eerst gewoon goed, nu stopt hij regelmatig, of houdt er helemaal mee op.
Ik heb me suf gezocht naar een oplossing, maar tot nu toe heeft niks geholpen.
De stappen die ik doorlopen:
Ccleaner, Malwarebytes en Ping reset uitgevoerd.

Het gaat om een laptop met Windows 7, wel een wat ouder beestje maar eerst had ik geen problemen. Wel heb ik een paar maanden geleden een nieuwe router geplaatst omdat de oude kapot was.

Iemand een idee??

Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 6523
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27
Besturingssysteem: windows 10 Pro 64-bit
Bescherming: Emsisoft Anti-Malware

Re: Streams hakerig, buffer probleem?

Bericht door abbs » 02 nov 2015 10:24

Hallo,

Sluit je pc eens bedraad aan en test hem dan.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.

OB1
Lid
Berichten: 162
Lid geworden op: 15 sep 2013 10:08
Besturingssysteem: mac
Bescherming: geen

Re: Streams hakerig, buffer probleem?

Bericht door OB1 » 04 nov 2015 11:44

Hoe staat je router opgesteld in huis? Daarnaast; geef wat maar info mbt specs van je computer en welke router je hebt gekocht.

mhesen
Lid
Berichten: 73
Lid geworden op: 14 jan 2008 16:20

Re: Streams hakerig, buffer probleem?

Bericht door mhesen » 09 nov 2015 15:15

Bedraad gaat een stuk beter!

Ik heb een Sitecom AC750, op het 2.4Ghz kanaal. Deze staat in de meterkast waar de kabels binnenkomen.
Ik merk dat vaak de wifi verbinding wegvalt op de laptop, terwijl ik op mijn telefoon dan nog wel steeds vol wifi bereik heb!
Op mijn telefoon is het bereik van de wifi ook niet denderend, maar dit komt denk ik doordat ons huis nogal dikke betonnen muren heeft. Kan ik iets aanpassen in de router zodat deze wat beter doet wat hij moet doen??

Kan ik hem ook op 5 GHz zetten, of is het bereik dan helemaal beperkt?

Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 6523
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27
Besturingssysteem: windows 10 Pro 64-bit
Bescherming: Emsisoft Anti-Malware

Re: Streams hakerig, buffer probleem?

Bericht door abbs » 09 nov 2015 17:11

Hallo,

Ik denk toch datje je router op een andere plaats moet gaan zetten.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.

mhesen
Lid
Berichten: 73
Lid geworden op: 14 jan 2008 16:20

Re: Streams hakerig, buffer probleem?

Bericht door mhesen » 09 nov 2015 20:29

Pffff, ik was er al bang voor... Ik heb alleen geen idee hoe ik dat voor elkaar kan krijgen! De glasvezelaansluiting komt binnen in de meterkast, die een best centraal in huis zit. Hoe kan ik de router dan ergens anders plaatsen?
Tips zijn welkom!

Zijn er ook nog zaken die ik in de router aan kan passen zodat deze beter zou moeten werken?

Ook even een speedtest gedaan:

Download: 6518.8 KByte/sec
(=52150 kbps)
Upload: 215.5 KByte/sec
(=1724 kbps)
Connection: 146.0 Conn/min

Verbindingsspecifiek DNS-achtervoegsel: sitecom.router
Beschrijving: Intel(R) PRO/Wireless 2200BG Network Connection
Fysiek adres: ‎00-16-6F-7A-9A-10
DHCP ingeschakeld: Ja
IPv4-adres: 192.168.0.100
IPv4-subnetmasker: 255.255.255.0
Lease verkregen: maandag 9 november 2015 15:42:30
Lease verloopt: maandag 16 november 2015 15:43:51
IPv4-standaardgateway: 192.168.0.1
IPv4 DHCP-server: 192.168.0.1
IPv4 DNS-server: 192.168.0.1
IPv4 WINS-server:
NetBIOS via TCPIP ingeschakeld: Ja
Link-local IPv6-adres: fe80::8887:72b9:fe60:63ea%12
IPv6-standaardgateway:
IPv6 DNS-server:

Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 6523
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27
Besturingssysteem: windows 10 Pro 64-bit
Bescherming: Emsisoft Anti-Malware

Re: Streams hakerig, buffer probleem?

Bericht door abbs » 09 nov 2015 20:45

Hallo,

Dan een router erbij zetten, bij welke provider zit je?
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.

mhesen
Lid
Berichten: 73
Lid geworden op: 14 jan 2008 16:20

Re: Streams hakerig, buffer probleem?

Bericht door mhesen » 09 nov 2015 21:18

OnsBrabantnet. Kun je een extra router plaatsen dan?

Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 6523
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27
Besturingssysteem: windows 10 Pro 64-bit
Bescherming: Emsisoft Anti-Malware

Re: Streams hakerig, buffer probleem?

Bericht door abbs » 09 nov 2015 21:41

Hallo,

Is bij jou zo de aansluiting:

Image

(klik twee maal op het plaatje dan vergroot het)
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.

mhesen
Lid
Berichten: 73
Lid geworden op: 14 jan 2008 16:20

Re: Streams hakerig, buffer probleem?

Bericht door mhesen » 10 nov 2015 13:16

Klopt, zo zit het bij mij

Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 6523
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27
Besturingssysteem: windows 10 Pro 64-bit
Bescherming: Emsisoft Anti-Malware

Re: Streams hakerig, buffer probleem?

Bericht door abbs » 10 nov 2015 13:30

mhesen schreef:Klopt, zo zit het bij mij
Dan kan je de router toch op een andere plaats plaatsen, je moet alleen even uitzoeken wat bij jullie de beste plaats is.
Neem een lange internetkabel (UTP6) en zet de router op verschillende plaatsen (om uit te proberen) niet bij andere stralings bronnen. (TV, Radio)
Als je een goede plek heb gevonden dat alles beter werkt kan je kijken om daar netjes een UTP kabel heen te brengen.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.

mhesen
Lid
Berichten: 73
Lid geworden op: 14 jan 2008 16:20

Re: Streams hakerig, buffer probleem?

Bericht door mhesen » 10 nov 2015 14:45

Hoever moet een router bij andere bronnen vandaan staan?

Ik heb even een plaatje gemaakt van onze huiskamer, met de meterkast rood omcirkeld. Ik kan de router niet zomaar ergens anders plaatsen doordat we de kabels niet naar de woonkamer kunnen leggen. De kabels kan ik niet doortrekken naar het zitgedeelte, anders moet ik de gang "oversteken"...

Hier de afbeelding van de kamer:

http://www.imgdumper.nl/uploads9/5641f3 ... nkamer.png

Hoe kan het trouwens dat mijn laptop de 5GHz routernaam niet vindt?

Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 6523
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27
Besturingssysteem: windows 10 Pro 64-bit
Bescherming: Emsisoft Anti-Malware

Re: Streams hakerig, buffer probleem?

Bericht door abbs » 10 nov 2015 17:08

Hallo,

Om te testen neem even een losse kabel die je over de grond legt kijk hoe het gaat (het is meer om te testen of het beter word)
Waar je ook aan kan denken zijn homeplugs: https://www.sitecom.com/nl/homeplugs
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.

mhesen
Lid
Berichten: 73
Lid geworden op: 14 jan 2008 16:20

Re: Streams hakerig, buffer probleem?

Bericht door mhesen » 10 nov 2015 19:23

Is het niet vreemd dat ik hier met de vorige, redelijk bejaarde router, geen last van had?

Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 6523
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27
Besturingssysteem: windows 10 Pro 64-bit
Bescherming: Emsisoft Anti-Malware

Re: Streams hakerig, buffer probleem?

Bericht door abbs » 10 nov 2015 19:40

mhesen schreef:Is het niet vreemd dat ik hier met de vorige, redelijk bejaarde router, geen last van had?
Dit blijft een veel besproken probleem, de ene router is gevoeliger voor de omgeving (straling, beton ijzer, stalen kozijnen, enz als de andere)
Heb je je router al eens op een ander kanaal gezet?
Heb je die bejaarde router nog dan zou je die er eens kunnen plaatsen en kijken wat die doet.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.

Plaats reactie