Last van een virus, malware, spam of storende pop-ups tijdens het internetten? HijackThis helpt je graag verder.

Welkom op HijackThis, op dit forum kan je terecht voor gratis hulp bij het verwijderen van virussen, malware en andere schadelijke software. Als gast kan je alleen het forum bekijken en meelezen met de verschillende discussies. Klik op de onderstaande link om geheel gratis een gebruikersaccount op ons forum te registreren.

Klik hier om een gratis account te registreren!

Donaties

Ben je tevreden over de manier waarop onze medewerkers je geholpen hebben op HijackThis.nl? Of wil je HijackThis.nl een hart onder de riem steken om dit vrijwilligerswerk verder te kunnen blijven doen? Overweeg dan eens of je een (vrijblijvende) donatie aan ons forum kan doen. Met dank bij voorbaat voor de donatie die je aan HijackThis.nl hebt gedaan!

donaties

Downloaden nieuwe programma's geeft foutmelding

Vragen over hardware-problemen
Forumregels
Plaats hier a.u.b. geen FRST/RSIT/DDS/HijackThis logjes!
Deze sectie is alleen bestemd voor algemene computerproblemen.
Problemen die veroorzaakt worden door infecties zullen worden behandeld in de daarvoor bestemde sectie van het forum.
Plaats reactie
JolandaSangers
Lid
Berichten: 63
Lid geworden op: 18 nov 2006 23:49
Locatie: Almere

Downloaden nieuwe programma's geeft foutmelding

Bericht door JolandaSangers » 03 dec 2018 20:42

Goedenavond,
Na lange tijd verlost te zijn van problemen loop ik nu tegen het volgende probleem aan.
Ik kan geen nieuwe programma's of updates huidige programma's meer uitvoeren. Ik krijg dan een foutmelding.
Deze foutmelding kan ik helaas niet meesturen, ik kan de bijlage helaas niet meesturen dan krijg ik ook een foutmelding.
Ik hoop dat u mij kunt verder helpen.
Overige informatie; Ik heb onlangs 44 gb van mijn laptop verwijderd en naar een Stickje gekopieerd. Wellicht heeft dat er iets mee te maken.
Ik kan ook geen herstelpunt aanmaken en dit gebeurd ook niet vanzelf. Wat kan ik hieraan veranderen?
Ik hoop dat iemand mij bij het bovenstaande kan helpen, ik zou er erg blij van worden...

Met vriendelijke groet,
Jolanda Sangers

PeterJ
Moderator
Berichten: 5533
Lid geworden op: 22 okt 2007 23:22

Re: Downloaden nieuwe programma's geeft foutmelding

Bericht door PeterJ » 03 dec 2018 21:12

Hallo,
Ik kan geen nieuwe programma's of updates huidige programma's meer uitvoeren. Ik krijg dan een foutmelding.
Deze foutmelding kan ik helaas niet meesturen,
Maak een screenshot, hoe je dat doet lees je HIER.
Upload het afbeeldingsbestand naar https://www.imgdumper.nl.
Je krijgt dan een aantal links. Post alleen de eerste link in je volgend bericht.

Lukt dit wel ?
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Tevreden met de geboden hulp, overweeg een vrijblijvende donatie of plaats een bedankje. Hoe je dat doet lees je hier.

JolandaSangers
Lid
Berichten: 63
Lid geworden op: 18 nov 2006 23:49
Locatie: Almere

Re: Downloaden nieuwe programma's geeft foutmelding

Bericht door JolandaSangers » 03 dec 2018 21:34

Hi, sjonge dat schiet ook niet echt op zeg. heb ik de foutmelding geplakt in een word bestand kan ik deze ook niet uploaden... krijg ik een andere foutmelding, die kan ik ook al niet uploaden, kan ik het niet in word of pdf toevoegen?? in welke extensie kan ik dit wel?

PeterJ
Moderator
Berichten: 5533
Lid geworden op: 22 okt 2007 23:22

Re: Downloaden nieuwe programma's geeft foutmelding

Bericht door PeterJ » 03 dec 2018 21:45

Probeer je bestand, foto, doc of pdf eens te uploaden naar een filesharing website, bijvoorbeeld deze:
Ga naar www.sendspace.com.
Upload je bestand.
Na het uploaden verschijnt de melding "Congratulations! Your upload finished successfully".
Direct daaronder staat een link met de bestandsnaam die geupload is met de grootte van het bestand daarachter.
Kopieer en plak deze link in je volgend bericht.
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Tevreden met de geboden hulp, overweeg een vrijblijvende donatie of plaats een bedankje. Hoe je dat doet lees je hier.

JolandaSangers
Lid
Berichten: 63
Lid geworden op: 18 nov 2006 23:49
Locatie: Almere

Re: Downloaden nieuwe programma's geeft foutmelding

Bericht door JolandaSangers » 03 dec 2018 22:35

Foutmelding downloaden programma's.docx

Hopen dat het lukt...

JolandaSangers
Lid
Berichten: 63
Lid geworden op: 18 nov 2006 23:49
Locatie: Almere

Re: Downloaden nieuwe programma's geeft foutmelding

Bericht door JolandaSangers » 03 dec 2018 22:38


PeterJ
Moderator
Berichten: 5533
Lid geworden op: 22 okt 2007 23:22

Re: Downloaden nieuwe programma's geeft foutmelding

Bericht door PeterJ » 03 dec 2018 22:49

Je probeert met het programma gimp een dmg bestand te downloaden. De download is echter nog niet compleet, er staat namelijk nog .part achter.
Een dmg bestand is iets voor een Mac computer. Gebruik je een Mac of een Windows computer ?
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Tevreden met de geboden hulp, overweeg een vrijblijvende donatie of plaats een bedankje. Hoe je dat doet lees je hier.

JolandaSangers
Lid
Berichten: 63
Lid geworden op: 18 nov 2006 23:49
Locatie: Almere

Re: Downloaden nieuwe programma's geeft foutmelding

Bericht door JolandaSangers » 04 dec 2018 10:55

Aha, maar het gebeurd ook met C cleaner, wellicht was dit dan geen handige link... maar verklaart het wel, Nee ik heb gewoon een windows computer.

Kun je me wellicht nog helpen met mijn 2e vraag?
Ik kan ook geen herstelpunt aanmaken en dit gebeurd ook niet vanzelf. Wat kan ik hieraan veranderen

Mvg Jolanda.

PeterJ
Moderator
Berichten: 5533
Lid geworden op: 22 okt 2007 23:22

Re: Downloaden nieuwe programma's geeft foutmelding

Bericht door PeterJ » 04 dec 2018 17:59

Laten we eens kijken of er geen sprake is van een besmetting, dan weten we ook gelijk de Windows versie.

Download de Afbeelding Farbar Recovery Scan Tool 32 of 64 bit van één van de onderstaande links:
Farbar Recovery Scan Tool 32 bit (x86)
Farbar Recovery Scan Tool 64 bit (x64)
Hier en hier staat een beschrijving hoe u kunt kijken of u een 32 of 64 bit versie van Windows heeft.

Rechtsklik op FRST.exe dan wel FRST64.exe en klik op "Als administrator uitvoeren".
Als het programma is geopend klik Yes (Ja) bij de disclaimer.
Druk op de knop Scannen.
Na de scan worden 2 logbestanden gemaakt, "FRST.txt" en "Addition.txt" op dezelfde plaats vanwaar de 'tool' is gestart.
Voeg deze 2 logbestanden als bijlage toe aan je volgend bericht.
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Tevreden met de geboden hulp, overweeg een vrijblijvende donatie of plaats een bedankje. Hoe je dat doet lees je hier.

PeterJ
Moderator
Berichten: 5533
Lid geworden op: 22 okt 2007 23:22

Re: Downloaden nieuwe programma's geeft foutmelding

Bericht door PeterJ » 08 dec 2018 10:45

Wil het lukken ?
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Tevreden met de geboden hulp, overweeg een vrijblijvende donatie of plaats een bedankje. Hoe je dat doet lees je hier.

JolandaSangers
Lid
Berichten: 63
Lid geworden op: 18 nov 2006 23:49
Locatie: Almere

Re: Downloaden nieuwe programma's geeft foutmelding

Bericht door JolandaSangers » 10 dec 2018 11:41

Hi,

Sorry, ik kom er vanavond bij je op terug, beetje druk zo voor de feestdagen kerstboom optuigen e.d. maar vanavond kruip ik even achter mijn laptop om het te proberen...

PeterJ
Moderator
Berichten: 5533
Lid geworden op: 22 okt 2007 23:22

Re: Downloaden nieuwe programma's geeft foutmelding

Bericht door PeterJ » 10 dec 2018 18:03

Prima, we zien je reactie wel verschijnen.
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Tevreden met de geboden hulp, overweeg een vrijblijvende donatie of plaats een bedankje. Hoe je dat doet lees je hier.

JolandaSangers
Lid
Berichten: 63
Lid geworden op: 18 nov 2006 23:49
Locatie: Almere

Re: Downloaden nieuwe programma's geeft foutmelding

Bericht door JolandaSangers » 10 dec 2018 20:14

Hoi Peter, sorry het is niet gelukt om het programma te downloaden, halverwege krijg ik weer de foutmelding.. er zit een fout in het bronbestand dat kan niet worden gelezen...betekent dit dat er een virus op mijn pc zit?
Ik kan nog steeds geen bestand toevoegen, dan krijg ik de foutmelding dat ik verkeerde extenstie gebruik, zoals word, pdf. hoe moet ik bestanden opslaan, met welke extentie zodat Hijack This het lezen kan??

Groetjes
Jolanda

PeterJ
Moderator
Berichten: 5533
Lid geworden op: 22 okt 2007 23:22

Re: Downloaden nieuwe programma's geeft foutmelding

Bericht door PeterJ » 10 dec 2018 21:13

halverwege krijg ik weer de foutmelding.. er zit een fout in het bronbestand dat kan niet worden gelezen...betekent dit dat er een virus op mijn pc zit?
Lastig te zeggen met de beperkte informatie. Welke Windows versie gebruik je ?

.txt bestanden zijn in ieder geval toegestaan.
Probeer de FRST tool eens te downloaden met een andere computer an zet hem op je probleem-computer middels een usb-stick.
Je kan de volgende tool ook eens proberen te downloaden en uitvoeren:

Download Afbeelding MiniToolBox en plaats deze tool op je bureaublad.
Let op: Sluit nu eerst alle openstaande programma's en webbrowsers!
- Windows 2000 en XP: Dubbelklik op "MiniToolBox".
- Windows Vista,7,8,8.1 en 10: Rechtsklik op "MiniToolBox" en klik op "Als Administrator uitvoeren".

Bevestig de opstartmelding "Are you sure you want to continue?" met Ja.
Plaats een vinkje bij Select All.
Klik op de knop "Go".
Na het scannen zal een logje verschijnen op je bureaublad, "MTB.txt".
Post het logbestand als bijlage in je volgend bericht.
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Tevreden met de geboden hulp, overweeg een vrijblijvende donatie of plaats een bedankje. Hoe je dat doet lees je hier.

Plaats reactie