Welkom op ons forum!

Heb je een computerprobleem of een algemene vraag? Registreer een account op het forum, wij helpen je dan graag verder om het probleem vakkundig op te lossen.

Gebruikersavatar
jacanape
Lid
Berichten: 59
Lid geworden op: 21 mar 2011 14:33

Vorig jaar gebruikte ik op vakantie WAZE navigatie op mijn tablet (die geen GPS module heeft) via de hotspotverbinding op mijn GSM.
Dit werkte prima, ook Spotify werkte prima, samen met waze op een split screen.

Nu wil ik deze opstelling opnieuw gebruiken in de camper op vakantie.

Plotseling werkt navigatie niet meer. Ik heb de helpdesk van Lenovo hierover gecontacteerd. De contactpersoon daar liet weten dat het
onmogelijk is om navigatie te gebruiken op een tablet die geen navigatiemodule heeft, ook niet via een hotspot.

Nu vraag ik me af wat er aan de hand is, want het heeft vorig jaar wel degelijk gewerkt...
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 2369
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27

Hallo,

Neem hierover ens contact op met Waze: https://www.waze.com/row-ContactForm/fo ... 15657&rd=1
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.
Gebruikersavatar
jacanape
Lid
Berichten: 59
Lid geworden op: 21 mar 2011 14:33

Eigenlijk heeft het niets met WAZE zelf te maken, andere navigatie apps werken ook niet meer...
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 2369
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27

jacanape schreef: 26 jun 2023 13:39 Eigenlijk heeft het niets met WAZE zelf te maken, andere navigatie apps werken ook niet meer...
Dan kan het zijn dat het gekomen is door een systeem update van Lenovo, omdat zij al zijden dat het niet kon werken.
Wat is het type tablet van deze Lenovo.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.
Gebruikersavatar
jacanape
Lid
Berichten: 59
Lid geworden op: 21 mar 2011 14:33

Het type is Lenovo Tab M10 plus 3rd gen

Is er een mogelijkheid om een vorige update terug te zetten?
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 2369
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27

jacanape schreef: 26 jun 2023 16:40 Het type is Lenovo Tab M10 plus 3rd gen
Zover ik lees heeft deze geen GPS wat je al schreef.
Dus hoe het je gelukt was durf ik je niet te zeggen.
Is er een mogelijkheid om een vorige update terug te zetten?
Het zou moeten kunnen: https://support.lenovo.com/nl/nl/soluti ... x-lollipop
Maar zorg voor een backup.

En zoek eerst uit hoe het werkte om hem zonder GPS als navigatie te kunnen gebruiken.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.
Gebruikersavatar
jacanape
Lid
Berichten: 59
Lid geworden op: 21 mar 2011 14:33

hoe het werkte was vrij simpel. De GPS gegevens kwamen via hotspot van mijn GSM
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 2369
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27

jacanape schreef: 27 jun 2023 09:40 hoe het werkte was vrij simpel. De GPS gegevens kwamen via hotspot van mijn GSM
Ik begrijp je bedoeling, je zou een navigatie app dan op beide apparaten moeten kunnen bedienen.
Maar raar da het eerst wel werkt en nu niet, zou de oorzaak niet weten of je heb met offline kaarten gewerkt.
De route van te voren gedownload in een navigatie programma.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.
Gebruikersavatar
jacanape
Lid
Berichten: 59
Lid geworden op: 21 mar 2011 14:33

nee, dat is het hem juist, gewoon navigeren zonder kaarten te downloaden
Gebruikersavatar
jacanape
Lid
Berichten: 59
Lid geworden op: 21 mar 2011 14:33

ik ga wel eens proberen door de tablet terug op fabrieksinstellingen te zetten. Lijkt me het enige logische
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 2369
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27

jacanape schreef: 27 jun 2023 11:00 ik ga wel eens proberen door de tablet terug op fabrieksinstellingen te zetten. Lijkt me het enige logische
Ik ben benieuwd laat de uitslag even weten ben wel benieuwd.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.
Gebruikersavatar
jacanape
Lid
Berichten: 59
Lid geworden op: 21 mar 2011 14:33

terug naar fabrieksinstelling zetten heeft niets opgelost.

Ik krijg na het terugzetten de melding dat de besturingssoftware geupdated is naar de nieuwste versie.
Deze versie wordt na het terugzetten automatisch bijgewerkt.

Is er een mogelijkheid om dit te omzeilen?
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 2369
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27

jacanape schreef: 28 jun 2023 10:02
Is er een mogelijkheid om dit te omzeilen?
Nee :(
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.

Terug naar “Software en Algemene vragen”