Welkom op ons forum!

Heb je een computerprobleem of een algemene vraag? Registreer een account op het forum, wij helpen je dan graag verder om het probleem vakkundig op te lossen.

Gebruikersavatar
theedgeforu2
Lid
Berichten: 80
Lid geworden op: 15 nov 2005 12:55

Hallo Helpendehand,

Sinds een week is mijn internet verbinding traag. Dit gebeurde van de ene op de andere dag.
Werk met een thuis netwerk en mijn PC in aangeloten met een kabel op een AP.
verder is het netwerk wireless.
(Draytek systeem: Vigor2926ac met VigorAP903)
Voorheen geen problemen gehad en werkte het als een trein.

Heb zelf nog gekeken en een reserve AP gebruikt. dit gaf geen verbetering.
Zelfs het bereiken van mijn AP duurt lang.

Ik hoop dat jullie wat kunnen ontdekken en helpen.

Alvast bedankt
Daan
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Think out of the box
Afbeelding
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 2369
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27

Hallo,

Wat bedoel je met AP?

Er staan geen rare dingen in de logjes, alleen lege items die we kunnen opruimen.
Doe ook eens een speedtest: https://www.speedtest.net/nl

Let op: Dit script is speciaal bedoeld voor deze PC, gebruik dit dan ook niet op andere PC's met een gelijkaardig probleem.
Download fixlist.txt uit de bijlage naar het bureaublad, waar ook FRST.exe aanwezig is.
  • Klik met de rechtermuisknop op FRST.exe en kies voor de optie Afbeelding Als administrator uitvoeren.
  • Druk op de Fixen knop.
  • Er zal u een logbestand aangemaakt worden (Fixlog.txt) op dezelfde plaats vanwaar de 'tool' is gestart.
  • Voeg dit logbestand als bijlage toe aan het volgende bericht.
Vertel er ook bij of de pc hierna beter werkt?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.
Gebruikersavatar
theedgeforu2
Lid
Berichten: 80
Lid geworden op: 15 nov 2005 12:55

Goedemorgen Abbs,

Met AP bedoel ik Access point. Een ervan is direct verbonden met de PC.
Speedtest before fix was: Upload 0.79 Mbps / Download 0.25 Mbps
Na Fix reageerd de PC sneller. Werken in browser gaat ook sneller. Dashboard van AP benaderen is top.
Speedtest after fix was: Upload 3.95 Mbps / Download 3.36 Mbps
Wel sneller maar niet wat het er voor was.

Bwt: reboot wifi netwerk had ik vanochtend voor de fix wederom gedaan.

Hierbij mijn log.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Think out of the box
Afbeelding
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 2369
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27

Hallo,

Doe nog eens een speedtest en plaats de uitslag.
Klik na het scannen:
1. op het teken naast "Deel" (zie pijl 1.)
2. kopieer en plak de link onder "Forum" (zie pijl 2.)

Afbeelding
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.
Gebruikersavatar
theedgeforu2
Lid
Berichten: 80
Lid geworden op: 15 nov 2005 12:55

hierbij de link:
Afbeelding
Think out of the box
Afbeelding
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 2369
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27

Hallo,

Dit is ook niet echt een snelle verbinding, bij welke provider zit je en welke snelheid zit in je abonnement?
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.
Gebruikersavatar
theedgeforu2
Lid
Berichten: 80
Lid geworden op: 15 nov 2005 12:55

Hoi Abbs,

Wij zitten bij Odido met "1 Gbit/s up en down"
voorheen zat ik met mijn wifi echt wel minimaal op 400 Mbps
Think out of the box
Afbeelding
Gebruikersavatar
theedgeforu2
Lid
Berichten: 80
Lid geworden op: 15 nov 2005 12:55

Sorry,
Vergeet nog te vermelden dat wanneer ik op hetzelde netwerk zit met mijn telefoon en dan een speedtest doe, ik wel de 400Mbps up en download gewoon haal.

Daarom denk ik ook dat het ergens in mijn PC zou moeten zitten.
Think out of the box
Afbeelding
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 2369
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27

theedgeforu2 schreef: 04 nov 2023 13:26 Wij zitten bij Odido met "1 Gbit/s up en down"
voorheen zat ik met mijn wifi echt wel minimaal op 400 Mbps
Je speedtest geeft maar 3.64 aan dus iets klopt niet je zou tegen de 1000mb aan moeten zitten bekabeld.

1. heb je de modem/router al eens gereset (15sec de stekker uit het stopcontact halen) niet de aan/uit knop doen.
Doe dan een speedtest en is de snelheid nog geen 1000mb doe dan 2.

2. Kan je de kabel rechtstreeks eens aan kunnen sluiten in de modem/router van Odido en dan
een speedtest doen.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.
Gebruikersavatar
theedgeforu2
Lid
Berichten: 80
Lid geworden op: 15 nov 2005 12:55

Mijn grootste probleem lijkt opgelost.
Kan weer met gewone snelheid navigeren in mijn browser.
Ook kan ik normaal mijn AP of Router benaderen.

Wifi snelheid lijkt te schommelen.

Na een nieuwe reset van mijn AP en mijn Router lijkt mijjn Wifi normaal te zijn.
Op mijn telefoon is deze nogmaals rond de 450 Mbps ~ 500 Mbps.
Op mijn PC schommelt het nog wel.
Ene keer is het sneller dan de andere keer.

momenteel is het rond de 190 Mbps (waarbij ik af en toe toch de 400 aantik)

Afbeelding
Think out of the box
Afbeelding
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 2369
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27

Hallo,

Ik weet niet hoeveel het geweest is maar het is zeker verbeterd.
Om het stabielste en een goede snelheid te hebben is het altijd het beste om één kabel rechtstreeks
van het modem/router te hebben van de provider maar als dat niet kan heb je een hulpmiddel nodig
wat je dus gebruikt.
Hierdoor krijg je snelheid verlies maar zolang je daarmee tevreden bent is het goed.

Je weet nu wat er aan de hand was en je heb ook weer een schone pc :D

Voer de volgende stappen uit om FRST te verwijderen.
  • Klik met de rechtermuisknop op Afbeelding FRST / FRST64 en selecteer Naam wijzigen.
  • Hernoem het naar Uninstall.exe en druk op Enter op je toetsenbord.
  • Dubbelklik op Uninstall.exe. Uw computer zal opnieuw opstarten en dit toestaan. FRST wordt nu verwijderd.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.
Gebruikersavatar
theedgeforu2
Lid
Berichten: 80
Lid geworden op: 15 nov 2005 12:55

Thanks Abbs.

Probleem is zover opgelost. Snelheid is nog niet wat het was.
Maar mijn zoals ik al aangaf kan kan ik normaal navigeren en reageert mijn browser(s) normaal.

FRST is verwijderd en PC opnieuw opgestart.

THNX
Think out of the box
Afbeelding
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 2369
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27

Hallo,

Mooi, dan zijn we klaar.

Bedankt en graag gedaan dan plaats ik deze bij opgelost. :)
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.

Terug naar “Opgeloste virus- en overige malware topics”