Welkom op ons forum!

Heb je een computerprobleem of een algemene vraag? Registreer een account op het forum, wij helpen je dan graag verder om het probleem vakkundig op te lossen.

Gebruikersavatar
ruigtand
Lid
Berichten: 38
Lid geworden op: 03 jul 2014 13:58

CHrystaldisc zegt Disc not found, mogelijk doordat niet als administrator is uitgevoerd
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 2177
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27

Hallo,

Was deze pc klaar voor Windows 11?
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.
Gebruikersavatar
ruigtand
Lid
Berichten: 38
Lid geworden op: 03 jul 2014 13:58

geen idee

windows vraagt of ik wil upgraden, dit gedaan

enkele weken hier goed mee gewerkt
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 2177
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27

ruigtand schreef: 06 mar 2022 21:39 windows vraagt of ik wil upgraden, dit gedaan
Kan ook een versie update zijn geweest dan.

Hoe oud is deze pc en doe het volgende:

Download Afbeelding Speccy naar het bureaublad en installeer deze.
  • Tijdens de installatie heb je nu de mogelijkheid om Nederlands als taal te selecteren.
  • Let op!!! Wanneer, tijdens het installeren van Speccy, de optie aangeboden wordt om Google Chrome of Google Toolbar "gratis" mee te installeren dien je de vinkjes weg te halen, tenzij dit een bewuste keuze is.
  • Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware.
  • Als dit gereed is selecteer je bovenaan "Bestand - Publiceer Snapshot" en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ".
  • In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht.
  • Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.
Gebruikersavatar
ruigtand
Lid
Berichten: 38
Lid geworden op: 03 jul 2014 13:58

denk dat de laptop in 2018 is aangeschaft.

http://speccy.piriform.com/results/ZFuA ... X7EMuy35w3
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 2177
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27

Hallo,

Het lijkt er sterk op dat de BSOD's veroorzaak worden door systeemcorrupties, voer SSDLife eens uit.
Wat geeft deze tool bij health en lifetime aan?
Klik vervolgens op S.M.A.R.T. knop en maak via het cameraatje een screenshot van dit venster en voeg deze aan het volgende bericht toe.

De screenshot kan je uploaden via https://www.imgdumper.nl/
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.
Gebruikersavatar
ruigtand
Lid
Berichten: 38
Lid geworden op: 03 jul 2014 13:58

https://gofile.io/d/7Ozu4g

de tool werkt niet, geeft een fout melding...
via imgdumper kan uploaden niet, geen idee waar mijn screenshot heen gaat en waarvandaan ik hem dan kan uploaden,

maar plakken in word werkt wel
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 2177
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27

Hallo,

De SSD word niet gevonden en via de logjes zie ik dat de SSD niet meer in een goede staat is.
Ik adviseer om eerst nu het nog kan alle belangrijke dingen te backupen.

Hierna een nieuw SSD aanschaffen als je het deze pc nog waard vind en dan Windows 10 opnieuw erop zet.
Ook is deze pc niet geschikt voor Windows 11 (alleen via een tweak) dus zou ik daar niet voor kiezen.

Meer kan ik er jammer genoeg niet van maken :(
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.
Gebruikersavatar
ruigtand
Lid
Berichten: 38
Lid geworden op: 03 jul 2014 13:58

heel erg bedankt voor je hulp
Gebruikersavatar
ruigtand
Lid
Berichten: 38
Lid geworden op: 03 jul 2014 13:58

dus niet mogelijk om win 10 terug erop te zetten?
Gebruikersavatar
ruigtand
Lid
Berichten: 38
Lid geworden op: 03 jul 2014 13:58

Ik had de hele gebruikers map al in bu gedraaid, maar vraag me af of outlook dan ook is meegenomen.
wanneer ik afgelopen periode outlook startte kreeg ik alle oude data terug na instellen van mail account...

waar vandaag moet ik die data opslaan,
of moet ik dan eerst office weer proberen aan de praat te krijgen het prog instellen en via outlook een bu draaien en dat bestand op externe HD opslaan?
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 2177
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27

Hallo,

Het mooiste zou zijn als Office werkte, hier een paar linken met uitleg:
https://support.microsoft.com/nl-nl/off ... 1c33b18833
https://www.seniorweb.nl/tip/tip-back-u ... ce-outlook

En voor de opslag is het beste een exsterne HD.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.
Gebruikersavatar
ruigtand
Lid
Berichten: 38
Lid geworden op: 03 jul 2014 13:58

Ik weet hoe ik een back-up van Outlook moet maken maar als Outlook niet werkt is er dan een andere plaats waar die data zich bevindt de laatste keer dat ik Outlook heb geïnstalleerd was de data namelijk teruggehaald en dan bedoel ik de gearchiveerde mails in de verschillende mappen

Dat lukt waarschijnlijk alleen maar in Outlook
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 2177
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27

ruigtand schreef: 08 mar 2022 12:12 Ik weet hoe ik een back-up van Outlook moet maken maar als Outlook niet werkt is er dan een andere plaats waar die data zich bevindt de laatste keer dat ik Outlook heb geïnstalleerd was de data namelijk teruggehaald en dan bedoel ik de gearchiveerde mails in de verschillende mappen

Dat lukt waarschijnlijk alleen maar in Outlook
Het staat netjes in die linken, het gaat om het .pst-bestand :wink:
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.
Gebruikersavatar
ruigtand
Lid
Berichten: 38
Lid geworden op: 03 jul 2014 13:58

Outlook aan de praat gekregen in Safe modus via outlook.exe/safe.

Oude pst geïmporteerd maar komen geen contact personen terug.

Ligt dat aan veilige modus
Anders nooit problemen gehad met terug zetten pst.

Terug naar “Blauwe schermen en opstartproblemen”