Welkom op ons forum!

Heb je een computerprobleem of een algemene vraag? Registreer een account op het forum, wij helpen je dan graag verder om het probleem vakkundig op te lossen.

Gebruikersavatar
conny
Lid
Berichten: 82
Lid geworden op: 10 mar 2008 14:22

hoi,

voor een backup in te stellen op mijn NAS dien ik het IP-adres in te geven in de backupsoftware.
ondanks vele zoeken kan ik deze nergens terugvinden, ook niet met IP-scanner.
in verkenner is deze NAS wel bereikbaar.

kan iemand mij helpen?
Gebruikersavatar
PeterJ
Moderator
Berichten: 3693
Lid geworden op: 22 okt 2007 23:22

Hallo,

Wat is het merk en type van de NAS ?
Onder welke naam is de NAS met de verkenner zichtbaar ?
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Tevreden met de geboden hulp, overweeg een vrijblijvende donatie of plaats een bedankje. Hoe je dat doet lees je hier.
Gebruikersavatar
conny
Lid
Berichten: 82
Lid geworden op: 10 mar 2008 14:22

Western Digital

Pedro's My Cloud Home (Z:)
Gebruikersavatar
PeterJ
Moderator
Berichten: 3693
Lid geworden op: 22 okt 2007 23:22

Lukt het met deze informatie ?
https://support-en.wd.com/app/answers/detail/a_id/8425

Bij Stap 4 staat het IP adres vermeldt.
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Tevreden met de geboden hulp, overweeg een vrijblijvende donatie of plaats een bedankje. Hoe je dat doet lees je hier.
Gebruikersavatar
conny
Lid
Berichten: 82
Lid geworden op: 10 mar 2008 14:22

bij stap 1 loopt het al fout
de link Answer ID 22007: How to Access the Dashboard on a My Cloud Device werkt niet

zou het kunnen dat het iets te maken heeft met STMB?

in verkenner kan ik mijn nas wel bereiken maar is hij niet zichtbaar bij 'netwerk'
Gebruikersavatar
PeterJ
Moderator
Berichten: 3693
Lid geworden op: 22 okt 2007 23:22

Klik op het vergrootglas naast de Start knop.
type CMD in het zoekvenster.
In de lijst van zoekresultaten rechtsklik op Opdrachtprompt en kies Als administrator uitvoeren.
Er verschijnt een zwart venster,
Typ daarin

Code: Selecteer alles

net use
en druk daarna op de enter toets.
Maak een screenshot van het resultaat. Hoe je dat doet lees je bijv. HIER of HIER.
Upload het afbeeldingsbestand naar https://www.imgdumper.nl.
Je krijgt dan een aantal links. Post alleen de eerste link in je volgend bericht.
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Tevreden met de geboden hulp, overweeg een vrijblijvende donatie of plaats een bedankje. Hoe je dat doet lees je hier.
Gebruikersavatar
conny
Lid
Berichten: 82
Lid geworden op: 10 mar 2008 14:22

Afbeelding

aub
Gebruikersavatar
PeterJ
Moderator
Berichten: 3693
Lid geworden op: 22 okt 2007 23:22

Apart, er is niets gevonden.
Je zei eerder dat de NAS aan station Z: toegewezen is. Had je dat ergens opgegeven tijdens de installatie ?

Kan je de NAS bereiken via deze URL: https://home.mycloud.com/sessions/new ?
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Tevreden met de geboden hulp, overweeg een vrijblijvende donatie of plaats een bedankje. Hoe je dat doet lees je hier.
Gebruikersavatar
conny
Lid
Berichten: 82
Lid geworden op: 10 mar 2008 14:22

hoi,

via de link kan ik wel bij de nas geraken.

zou het kunnen dat het iets te maken heeft met eigenschappen van WIFI?
file and printer sharing for windows networks staat aangevinkt nochthans
Gebruikersavatar
conny
Lid
Berichten: 82
Lid geworden op: 10 mar 2008 14:22

ik ben ook aan het zoeken geweest en dacht dat het iets te maken had met SMB 1.0 voor het delen van bestanden
maar ook als ik die aan/uit zet is er geen NAS zichtbaar in het netwerk bij verkenner
Gebruikersavatar
conny
Lid
Berichten: 82
Lid geworden op: 10 mar 2008 14:22

ook dit mocht niet helpen:

Hello guys… Today I installed windows 10 and for past few hours I was trying to get my shares to show up like it did on WIN 7… after endless searching and trying this finally fixed it for me and now I am able to browse my shares via explorer :]

Win+X -> Control Panel->Network and Sharing Center->Change Adapter Settings
Right click on the Network Adapter->Properties
Click to select Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) -> Properties ->Advanced->WINS
Click to select “Enable NetBIOS over TCP/IP” then click OK.

Then it took few moments and I was able to finally get my stuff :]

Hope it helps you as it helped me :]
Gebruikersavatar
PeterJ
Moderator
Berichten: 3693
Lid geworden op: 22 okt 2007 23:22

via de link kan ik wel bij de nas geraken.
Ok, post daarvan eens een screenshot. Eventueel prive-gevoelige informatie kan je uitgummen.
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trusted Eliminators.)
Tevreden met de geboden hulp, overweeg een vrijblijvende donatie of plaats een bedankje. Hoe je dat doet lees je hier.
Gebruikersavatar
conny
Lid
Berichten: 82
Lid geworden op: 10 mar 2008 14:22

Afbeelding
Afbeelding
Gebruikersavatar
conny
Lid
Berichten: 82
Lid geworden op: 10 mar 2008 14:22

hier kan ik nergens meer instellingen vinden die betrekking hebben op het IP-adres of dergelijke
Gebruikersavatar
conny
Lid
Berichten: 82
Lid geworden op: 10 mar 2008 14:22

ik vraag me af of het niks te maken heeft met instellingen van de wifi?

Terug naar “Hardware en Randapparatuur”