Welkom op ons forum!

Heb je een computerprobleem of een algemene vraag? Registreer een account op het forum, wij helpen je dan graag verder om het probleem vakkundig op te lossen.

Gebruikersavatar
davincstyle
Lid
Berichten: 116
Lid geworden op: 04 jul 2006 11:41

Beste Hijackthis, reageerders,

Ik heb nog altijd mijn problemen en een klein logboek bijgehouden.
Het valt mij op dat de PC om de 10 en daarna 9 dagen precies vastloopt.
Heeft iemand dit probleem wel eens eerder voorbij zien komen en weet misschien wel waaraan dit kan liggen?
Ik zou het echt heel erg fijn vinden als ik weet waarom deze PC zo raar is.

10-07-2022
Tijdens het livestreamen ineens bevriezen van het beeld.
Weinig geheugen gepakt van de computer zelf en via capture card, onboard moederbord, een spel gestreamd.

20-07-2022 / 21:54
Ik zat op discord, al een tijd.
Had die dag al opnames gedaan met obs, livestream van 2 uur, verder geen problemen.
Ik speelde een spel en uit het niets bevriest de pc.
Ik streamde de beelden naar discord met scherm delen, dat vraagt kracht van je CPU.
PC toonde geen rare temperaturen aan bij de onderdelen.

30-07-2022 / 19:14
Tijdens een livestream vasthangen van beeld.

08-08-2022 / 17:12
Ineens uitgevallen en zelf opstarten.
Was weer opnieuw bezig met het spelen via mijn elgato capture card.

PCI van 4 naar 3.0 in bios

17-8-2022 / 13:56
Ineens bevroren beeld, was bezig met mixcraft audio programma.
Niet veel apps stonden aan.
Gebruikersavatar
davincstyle
Lid
Berichten: 116
Lid geworden op: 04 jul 2006 11:41

Wel wil ik vermelden dat mijn computer het verder gewoon prima doet en prima functioneert.
Er zijn geen rare meldingen!
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 2167
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27

Hallo,

We gaan je pc eens nakijken of we wat kunnen vinden.

Download Afbeelding Farbar Recovery Scan Tool 32 of 64 bit via de onderstaande link naar het bureaublad.

Farbar Recovery Scan Tool Link

Hier staat een beschrijving hoe u kunt kijken of u een 32 of 64 bit versie van Windows heeft.

Farbar Recovery Scan Tool uitvoeren
  • Klik met de rechtermuisknop op FRST.exe en kies voor de optie Afbeelding "Als administrator uitvoeren".
  • Als het programma is geopend klik Yes (Ja) bij de disclaimer.
  • Druk vervolgens op de Scan knop, er zal nu eerst een back-up van het register worden gemaakt.
  • Wanneer de scan gereed is worden er twee logbestanden aangemaakt met de naam (FRST.txt) & (Addition.txt) op dezelfde plaats vanwaar de 'tool' is gestart.
  • Voeg beide logbestanden als bijlage toe in je volgende antwoord.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.
Gebruikersavatar
davincstyle
Lid
Berichten: 116
Lid geworden op: 04 jul 2006 11:41

Uitgevoerd en bestanden toegevoegd!
Bedankt voor het snelle antwoord!
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 2167
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27

Hallo,

Stap 1.
Afbeelding


Let op: Dit script is speciaal bedoeld voor deze PC, gebruik dit dan ook niet op andere PC's met een gelijkaardig probleem.
Download fixlist.txt (onder aan de bericht) uit de bijlage naar het bureaublad, waar ook FRST.exe aanwezig is.
  • Klik met de rechtermuisknop op FRST.exe en kies voor de optie Afbeelding Als administrator uitvoeren.
  • Druk op de Fixen knop.
  • Er zal u een logbestand aangemaakt worden (Fixlog.txt) op dezelfde plaats vanwaar de 'tool' is gestart.
  • Voeg dit logbestand als bijlage toe aan het volgende bericht.

Stap 2.
Download Afbeelding MalwareBytes Anti-Malware bij voorkeur naar het bureaublad.
  • Dubbelklik op MBSetup.exe om de installatie van Malwarebytes Anti-Malware te starten.
  • Volg de verdere aanwijzingen tijdens de volledige installatieprocedure.
  • Die is hier na te lezen Handleiding
  • Klik vervolgens op de knop Scannen om een bedreigingsscan uit te voeren. Er zal nu gecontroleerd worden op beschikbare updates.
  • De scan wordt nu automatisch gestart, gebruik de computer bij voorkeur niet tijdens de scan.
Na het scannen:
Als er bedreigingen zijn gevonden:
  • Klik op "Quarantaine" en daarna op "Gereed".
  • Er kan gevraagd worden om de computer opnieuw op te starten. Doe dat dan en start daarna opnieuw MBAM.
Start Malwarebytes klik op "Scanner", klik op "Rapporten".
Dubbelklik op het recentste "Scanrapport".
Klik op Exporteer en kies Tekstbestand (*.txt).
Afbeelding
Vul een bestandsnaam in en bewaar het op je bureaublad zodat je het makkelijk terugvindt.
Post het logbestand als bijlage in je volgend bericht.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.
Gebruikersavatar
davincstyle
Lid
Berichten: 116
Lid geworden op: 04 jul 2006 11:41

De scan duurde meer dan 4 en half uur, gaf ook geen meldingen meer en heb hem daarna gestopt.
Had wel een trojan gevonden en staat nu in quarantine.
Moest de pc niet herstarten.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
davincstyle
Lid
Berichten: 116
Lid geworden op: 04 jul 2006 11:41

Beste,

De volgende dag start ik mijn PC op en blijkbaar heeft het programma nog wat gevonden.
Ik heb de log erbij gedaan!
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 2167
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27

Hallo,

Dat is netjes opgeruimd, merk je verbetering?
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.
Gebruikersavatar
davincstyle
Lid
Berichten: 116
Lid geworden op: 04 jul 2006 11:41

Beste,

Dat moet ik over 10 dagen weer gaan zien want de pc loopt vast om de 9 of 10 dagen. :roll:
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 2167
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27

davincstyle schreef: 20 aug 2022 10:47
Dat moet ik over 10 dagen weer gaan zien want de pc loopt vast om de 9 of 10 dagen. :roll:
Dan wachten we die even af :)
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.
Gebruikersavatar
davincstyle
Lid
Berichten: 116
Lid geworden op: 04 jul 2006 11:41

Zojuist is mijn pc weer vastgeslagen.

20-8-2022 / 13:47
Ineens bevroren beeld, was bezig met audio inspreken in mixcraft.
Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 2167
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27

Hallo,

Doe het volgende eens:

  • Open het startmenu en typ vervolgens het commando CMD.
  • Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de Opdrachtprompt en klik op Als administrator uitvoeren.
  • Kopieer en plak nu het onderstaande commando in de opdrachtprompt.

Code: Selecteer alles

sfc /scannow
  • Als dit proces gereed is maak dan een screenshot van dit scherm en upload deze naar www.imgdumper.nl en plaats hier de BBcode link.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.
Gebruikersavatar
davincstyle
Lid
Berichten: 116
Lid geworden op: 04 jul 2006 11:41

Gebruikersavatar
abbs
Site Admin
Berichten: 2167
Lid geworden op: 18 jan 2011 18:27

Hallo,

Ik heb even met een collega overlegt en het volgende gevonden.
Via sfc zie je dat er corrupte items waren en die zijn waarschijnlijk gekoppeld aan
je Processor: AMD Ryzen 9 3900XT 12-Core Processor.
Mogelijk is die onstabiel vanwege geheugen timings, hier heeft een andere collega
info over en wat je zou kunnen proberen: https://www.pcwebplus.nl/phpbb/viewtopi ... 16#p187716

Je zou dit kunnen proberen, verder kan ik niemand vinden die dit ander voor je op kan lossen.
Groeten abbs
Afbeelding
Member of UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators)
Goed geholpen hier overweeg een donatie: of plaats hier een bedankje.
Gebruikersavatar
davincstyle
Lid
Berichten: 116
Lid geworden op: 04 jul 2006 11:41

Ik ben niet heel handig met deze tool op de website.
Klopt het dus dat mijn Processor niet goed is?
Waar komen die geheugen timings vandaan?
Ligt het dan aan het RAM geheugen?

Terug naar “Hardware en Randapparatuur”